Tuvalette ölü doğum yaptı! 40 yılla yargılanan genç kadın hakkında karar çıktı

El Salvador’da, tecavüze uğrayan ve tuvalette ölü doğum yapan 21 yaşındaki Evelyn Hernandez’in 40 yıl hapis cezasıyla yeniden yargılandığı davada karar açıklandı.

Tuvalette ölü doğum yaptı! 40 yılla yargılanan genç kadın hakkında karar çıktı

Kürtajın her koşulda yasak olduğu Orta Amerika ülkesi El Salvador’da, tecavüze uğrayan ve doğum yaptığı tuvalette bebeği ölü doğan 21 yaşındaki Evelyn Hernandez, yeniden yargılandığı davada beraat etti. Savcılar ise Hernandez’in 40 yıl hapsini istiyordu.

"ADALET YERÄ°NÄ° BULDU"

“ADALET YERİNİ BULDU”

Evelyn Hernandez, kararın açıklanması sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tanrı’ya şükür, adalet yerini buldu” dedi. Hernandez, “Gelecekte eğitimimi sürdürmek ve hedeflerimi yerine getirmek istiyorum. Mutluyum” diye konuştu.

30 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Hernandez daha önce ülkenin katı kürtaj yasaları kapsamında yargılandığı davada “ağırlaştırılmış cinayetten” suçlu bulunmuş ve 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

33 aydır hapiste olan ve Temyiz Mahkemesi’nin kararıyla yeniden yargılanan Hernandez ise hep masum olduğunu savunmuş ve hamile olduğunu bilmediğini, doğum sırasında bayıldığını söylemişti.

NELER YAŞADI?

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X