Tuvaletten daha çok mikrop var!

Banyonuzdaki en pis yeri sorsak cevabınız muhtemelen klozet olurdu. Ancak banyonuzda mikropların ve hastalıkların kol gezdiği daha pis bir yer var. Belki de aklınızın ucundan bile geçmiyor.

Tuvaletten daha çok mikrop var!

Banyonuzdaki en pis yer: Gider

Yeni bir araştırmaya göre dökülen saçlarınız, köpük ve ölü deri hücreleri giderinizde tıkanıklığa neden olmakla kalmıyor, sağlığınıza ölümcül bir tehdit oluşturuyor. Lavabo ve banyo giderleriniz yüzlerce ölümcül bakteriye ev sahipliği yapıyor.

banyonuzdaki-en-pis-yer-klozetiniz-degil-10220626.jpeg

Düzenli olarak kullandığınız banyonuzun giderinde, saçlarınız ve ölü deri hücreleri kalıcı görme kaybına yol açabilen Fusarium solani mikrobunun oluşmasına neden olabilir. Öte yandan idrar yolu enfeksiyonları meydana gelebilir.

banyonuzdaki-en-pis-yer-klozetiniz-degil-10220628.jpeg

Sadece banyo değil, mutfak gideriniz de aynı derece ölümcül

Çiğ tavuğu yıkadığınız lavaboda salmonella bakterisi bütün mutfağınıza yayılıyor. Bağışıklık sisteminiz zayıfsa bu mikrop sizin için ölümcül olabilir. Veya etteki E.coli bakterisi sizi ishal edebileceği gibi hayati tehlike oluşturabilir.

banyonuzdaki-en-pis-yer-klozetiniz-degil-10220629.jpeg

Giderde bulunan mikrobun lavaboya, küvete veya duşakabinin içine yayılması için bir damla su yeterli.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X