Tuzla ‘al’ dedi, Timsah istemedi! 0-0

Çok kötü başladığı sezonda Samsunspor, galibiyetiyle hayat bulan Bursaspor, İstanbul’dan bir puanla döndü. Olay Gazetesi Yazarı Ertan Erkuvvet yorumladı…

Tuzla ‘al’ dedi, Timsah istemedi! 0-0

33’te İsmail Konuk’un atılmasıyla 10 kişi kalan rakibi karşısında 49. dakikada Bruno ile penaltı kaçıran Timsah, altın tepside sunulan galibiyeti elinin tersiyle itti ve zirvenin uzağına düştü.

Sezonun ilk galibiyetini çarşamba gün Samsunspor karşısında 4-1’lik skorla alarak büyük moral bulan, Bursaspor çıkış başlatabilmek için Tuzlaspor karşısına da galibiyet hedefiyle çıktı.

Samsunspor maçında sonradan girdiği oyunda yaptığı iki asistle dikkat çeken Namık Alaskarov ile son iki gole imza atan Batuhan Kör ve Kerem Şen’in performansları Teknik Direktör Fatih Tekke tarafından Vefa Stadı’nda ilk 11’le ödüllendirilmişti.

Ligde yenilgisi olmayan Tuzla karşısında oyuna beklenmedik derecede tutuk başlayan Timsah, sakatlanan Erhan’ın yerine kaleye geçen Canberk’in 5 ve 7’deki iki kurtarışıyla oyunda kalmayı başardı.

17.dakikada İsmail Yüksek’in rakibinden söktüğü topta ilk kez heyecan yaşadık. Rakiplerini geçip şutu deneyen İsmail, boş durumdaki Batuhan’a pas vermeyi tercih etseydi daha ilk atakta golü de bulabilirdik.


10 KİŞİYEKARŞIPOZİSYONBULAMADIK

33.dakikada eski Timsah İsmail Konuk kırmızı kartla Tuzlaspor’u 10 kişi bırakınca, Bursaspor’un pek de keyif vermediği mücadeleyi kopartabilmesi için büyük bir fırsat doğdu. Bu şansı kalan 12 dakikada hem oyun hem de pozisyon anlamında değerlendiremeyen yeşil beyazlılar soyunma odasına 0-0’la girdi.

İkinci yarıya istekli başlayan yeşil beyazlılar, 48. dakikada Namık’ın Diack tarafından ceza sahası içinde düşürülmesiyle öne geçme fırsatı yakaladı. Ancak çok kötü bir penaltı kullananan Bruno’nun vuruşunda kaleci Angeler gol izni vermedi.

Bruno penaltıda yapamadığını 59’da karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptı ancak aşırtma vuruşunda ağlara giden top bu sefer de ofsayta takıldı.

Bir kişi eksik olan ve yarı sahasına çekilen rakibi karşısında son derece durağan bir futbol sergileyen Bursaspor’un gol bulabilmesi pek mümkün görünmüyordu. Fatih Tekke de forveti ikilemek yerine Batuhan-Matavz değişikliğine gidince iş iyice şansa kaldı. O da bize pek uğramıyor zaten.

Ertan Erkuvvet’in yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X