Twitter’da yeni dönem!

Twitter, kullanıcıların tweet’leri kolayca kaydetmesine olanak sağlayan Yer İşaretleri özelliğini kullanıma sundu.

Twitter’da yeni dönem!

Twitter’ın ‘Yer İşaretleri’ni test etmeye başladığını ilk olarak geçtiğimiz yıl öğrenmiştik. Bu özellik kullanıcıların tweet’leri daha sonra okumak üzere kaydedebilmelerini sağlıyor.

Bugüne kadar kullanıcılar daha sonra okumak istedikleri bir tweet olduğunda beğenerek veya kendilerine DM yoluyla göndererek bir anlamda işaretlemiş oluyorlardı. Ancak bunun da pek kullanışlı bir yöntem olmadığı ortada.

Yer İşaretleri özelliğiyle bunların hiçbirini yapmaya gerek kalmadan istediğiniz tweet’leri kaydedebileceksiniz.

Tweet’lerin daha sonra okumak üzere kaydedildiğini sadece siz bileceksiniz. Yani tweet’i yayınlayan hesap, hangi gönderilerinin hangi kullanıcılar tarafından ‘Yer İşaretleri’ne eklendiğini bilemeyecek.

Artık her tweet’in altında ilgili gönderiyi direkt mesaj yoluyla veya farklı şekillerde paylaşmanıza olanak sağlayan yeni bir paylaşım simgesi göreceksiniz.

Kaydetmek istediğiniz bir tweet olduğunda ise bu simgeye dokunarak “Tweeti Yer İşaretlerine ekle”yi seçmeniz yeterli olacak.

Daha sonra istediğiniz zaman profil butonunuza dokunup Yer İşaretleri bölümünü ekrana getirerek bu tweet’leri okuyabileceksiniz. Kaydettiğiniz gönderileri Yer İşaretleri’nden kolayca kaldırabileceğinizi de belitelim.

Yer İşaretleri an itibariyle Twitter’ın Android ve iOS uygulamalarının yanı sıra veri dostu Twitter Lite’da ve mobil sitede kullanılabiliyor. Şirket, özelliğin masaüstü platforma ne zaman geleceğini ise henüz açıklamadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X