Uçak fabrikası müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk yatırımcılara ait Aquila Havacılık şirketinin Türkiye’de de uçak fabrikası kurmayı planladığını söyledi.

Uçak fabrikası müjdesi

Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferansı’na katılmak üzere Berlin’de bulunan Varank, Bursalı sanayici Celal Gökçen’e ait Aquila Havacılık’ın eğitim uçağı fabrikasında incelemelerde bulundu. Varank, şirket ve ürün geliştirme projelerine yönelik yapılan sunumun ardından, beraberindekilerle birlikte üretim merkezini gezdi. Şirketin ürettiği uçakları inceleyen Varank, daha sonra Aquila A211 GX modeli iki kişilik tek motorlu eğitim uçağıyla deneme uçuşu yaptı. Varank, daha sonra yaptığı açıklamada, Aquila uçak fabrikasında üretilen iki kişilik eğitim uçaklarının Almanya’da tasarım ödülü aldığını söyledi. Şirketin Türkiye’de de üretim yapmayı planladığını bildiren Varank, ‘Amacımız Türkiye’de katma değerli üretimi ve katma değerli ürünleri çoğaltmak. Havacılık sektörü bu açıdan önemli. Aquila Havacılık’ın Almanya’daki üretiminin bir kısmını Türkiye’ye taşıyacağız. Türkiye’de kendi markamızla uçak üretimi yapmış olacağız’ dedi.

YER ARAYIŞI BAŞLADI

Varank, bakanlık olarak uçak fabrikası yatırımı için yer arayışına başladıklarını belirterek, ‘Böyle bir yatırım için bir piste ihtiyaç var. En kısa sürede kendilerine en uygun yeri bularak üretim tesislerini kurmalarını istiyoruz’ diye konuştu. Aquila Havacılık Üst Yöneticisi Celal Gökçen de şirketi 2016’da devraldıklarını ve 2017’den bu yana üretim yaptıklarını söyledi. Türk girişimciler olarak bugüne kadar 50 uçak ürettiklerini kaydeden Gökçen, ‘Ayda 2 uçak üretmeye çalışıyoruz. Bundan sonra hedefimiz Türkiye’de de üretim yapmak’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X