Uçak motorunun içinde sürpriz! Felakete kıl payı

Bir jet geçen yılın ağustos ayından beri Bro Tathan West havaalanının pistinde çalışmadan duruyordu. Uzun bir sürenin ardından motorları kontrol eden iki mühendis karşılaştıkları manzarayla adeta ‘zamanında buradaymışız’ diyerek işe koyuldu.

Uçak motorunun içinde sürpriz! Felakete kıl payı

Vale of Glamorgan’daki Bro Tathan West havaalanındaki A320 uçağının motorunda bir yıllık boşluğu fırsat bilen yırtıcı kuşlar, yuva yaptı. İki mühendis uçakta her şey yolunda mı diye kontrol için motora yöneldiklerinde şaşkınlıkla kerkenez civcivleriyle göz göze geldiler.

Uçak motorunun içinde sürpriz Felakete kıl payı

Hayatta oldukça için şanslı olan bu civcivler eğer kontrol edilmeden uçak çalıştırılsaydı kolayca ölebilirlerdi. Bu sebeple, gizlendikleri yerden kısa sürede çıkartılan civcivler, bir süredir beslenmedikleri için de kötü durumdaydı. Yetkililer kuşlara daha geç ulaşılsaydı muhtemelen hayatlarını kaybedeceğini söyledi.

Müfettiş Simon Evans kuşları kurtarmanın kendisi için yeni bir deneyim olduğunu söyledi. Evans, ‘’Teknisyenler uçağın motorunu çalıştırmadığı için çok şanslıyız yoksa bu bir felaketle sonuçlanırdı.’’ dedi. 15 dakika içinde yavrular için hem su hem de yiyecek hazırdı. Kuşlara Umit ve Lucky isimleri verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X