UİB’de eğitimler başladı

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından BTSO ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğinde 22-23 Ekim tarihlerinde Bursa’da düzenlenecek olan Techxtile Start-Up Challenge programının ‘Temel Girişimcilik Eğitimleri’ başla

UİB’de eğitimler başladı

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nde (UİB) gerçekleştirilen eğitimler, Ventures&Mentors League CEO’su ve Proje Danışmanı Ufuk Batum tarafından verildi. Eğitimlerin açılışına katılan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, buradaki konuşmasında, ‘’Tekstilde tasarlayan, üreten, geliştiren bir konuma geldik. Fakat hedeflerimiz ve yeteneklerimiz mevcut durumun çok üzerinde. Techxtile Start-Up Challenge yarışmasının da çarpan etkisiyle standartlara uyan değil standartları belirleyen, dünya tekstil sektörüne yön veren konuma ulaşmak istiyoruz” dedi.

10 YILDA 2 BİN 300 PROJE
 
UTİB olarak 2009 yılından bu yana düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinin Türkiye’de bir ilk olduğunu hatırlatan Engin şöyle devam etti: ”Söz konusu etkinlik başka sektörlere de rol model. 10 yıl boyunca bize 2 bin 300 civarı proje geldi. Bunların yüzde 3 ile yüzde 5’i üretime veya ticari aşamalara gelmiş durumda. Bu bizi çok mutlu ediyor. Bizim görevimiz, sizlerin değerli fikirlerini sektörle buluşturmak. Projeleriniz bizleri çok heyecanlandırdı ve bundan sonraki işler için şevk verdi. Sizler, birer girişimci adayı olarak, başarıyı yakaladığınız takdirde yeni düşüncelerin yaratılması, yayılması ve uygulanmasını hızlandıracaksınız. Üretimde hizmetlerde ve ticarette yeni alanların doğmasına yol açıp, tekstil ve ilişkili sektörlerde teknoloji kullanan sektörlerde verimliliği artırıp ekonomik büyümeye de katkı sunuyor olacaksınız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X