Ukrayna: Güvenliğimiz, Türkiye gibi gerçek dostlarla ortaklığa bağlı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, ülkesinin 7 senedir Rusya’nın saldırganlığından muzdarip olduğunu belirterek “Ukrayna, NATO üyesi olmadığından diğer ülkelerden bir güvenlik garantisi yok, güvenliğimiz kendimize ve şimdi Türkiye gibi gerçek dostlarla partnerliğe bağlı.” dedi.

Ukrayna: Güvenliğimiz, Türkiye gibi gerçek dostlarla ortaklığa bağlı

Kuleba, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile beraber katıldığı, Lviv İvan Franko Ulusal Üniversitesindeki “Modern Trendlerin Ön Saflarında Diplomasi: Uluslararası Diplomasiye Yeni Bir İçerik Kazandırmak” adlı panelde konuştu.

Çavuşoğlu’nun ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade eden Kuleba, Türk mevkidaşının Ukrayna’nın egemenliğini en zor zamanlarda savunduğunu hatırlattı.

Kuleba, Çavuşoğlu’nu kişisel gayretleri sayesinde Donbas’ta yaralanan ve Antalya’da tedavi gören 1000’den fazla Ukraynalıyı ziyaret edebildiğini belirterek ayrıca 2018’de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ahtem Çiygöz ve Hilmi Umerov’un kurtulmasında önemli rol oynadığına dikkati çekti.

Türkiye’nin salgının başında Ukrayna’ya malzeme yardımı gönderdiğini hatırlatan Kuleba, bu yaz da Türkiye’deki yangınlarda ülkesinin derhal uçak ve helikopter gönderdiğini söyledi.

Kuleba, bugün iki ülkenin ortak görevleri olduğunu belirterek Rusya’nın Kırım’ı ve Karadeniz’i askerileştirmesinin önemli bir tehdit olduğunu aktardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X