Ukrayna krizinde uzlaşma

Almanya, Rusya, Ukrayna ve Fransa dışişleri bakanlarının Ukrayna’nın doğusunda ateşkes amacıyla Berlin’de yaptıkları toplantıda, somut ilerlemeler sağlandığı bildirildi.

Ukrayna krizinde uzlaşma

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, dört ülkenin dışişleri bakanlarının yaptığı görüşmenin ardından gece geç saatlerde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Görüşmemizde somut ilerlemeler sağladığımızı düşünüyorum” dedi.

Steinmeier, “Ateşkes hattı, ağır silahların buradan çekilmesi, Minsk anlaşmasının uygulanması için Temas Grubu’nun bir an önce toplanması konularında anlaşma sağladık. Eğer anlaştığımız bu konular yaşama geçirilirse Astana’da liderler zirvesinin düzenlenmesine daha da yakınlaşmış olacağız” diye konuştu.

Görüşmenin ardından Almanya, Rusya, Ukrayna ve Fransa dışişleri bakanları tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, ihtilafın taraflarından çatışmalara son vermeleri, daha önce üzerinde anlaşma sağlanmış ateşkes hattından ağır silahları çekmeleri istendi

Açıklamada, Minsk Anlaşması’nın uygulanmasını görüşmek üzere Üçlü Temas Grubu’nun en kısa zamanda bir araya geleceği belirtilirken, Astana’da yapılması planlanan liderler zirvesi öncesinde ateşkes anlaşmasının tümüyle uygulanması gerektiği vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X