Ukrayna’nın doğusunda gerginlik artıyor

Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasındaki çatışmalarda biri asker yedi kişinin öldüğü bildirildi.

Ukrayna’nın doğusunda gerginlik artıyor

Donetsk Valiliği Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada,Ukrayna’nın doğusunda çıkan çatışmalarda yedi kişinin yaşamını yitirdiği, yaralanan 24 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Doğudaki ayrılıkçılara karşı operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada ise son 24 saatte bir Ukrayna askerinin hayatını kaybettiği, 40 askerin ise yaralandığı belirtildi. 

Açıklamada, Donetsk havaalanı ile 29 ve 31 numaralı kontrol noktalarında ayrılıkçılarla hükümet güçleri arasındaki çatışmaların sürdüğü ifade edildi.

Ukrayna’nın doğusunda 9 Aralık’ta Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında ateşkesi öngören “sessizlik” rejiminin uygulamaya konulmasının ardından çatışmalar ve can kayıpları belirgin ölçüde azalmıştı. 

Ancak doğudaki gerginliğin son günlerde yeniden yükselmesiyle bölgedeki can kayıpları da arttı.

Gerginliğin artmasıyla Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko da İsviçre’nin Davos kentindeki temaslarını yarıda keserek bugün ülkesine dönme kararı almıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X