Ukrayna’ya silah yardımı seçenekler arasında

ABD Başkanı Obama, Ukrayna meselesinde, eğer diplomasi başarısız olursa, silah yardımı konusunun seçenekler arasında olduğunu ama bu konuda henüz kararını vermediğini söyledi.

Ukrayna’ya silah yardımı seçenekler arasında

ABD Başkanı Barack ile Almanya Başbakanı Angela Merkel Beyaz Saray’da yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

 

Ukrayna meselesinde, diplomasinin başarısız olması durumunda, silah yardımı konusunun seçenekler arasında olduğunu belirten Obama, ama bu konuda henüz kararını vermediğini belirtti.

 

Obama, amaçlarının, başarısız, etrafı çevrilmiş ve zayıflatılmış değil, kendileriyle partner olan güçlü ve refah içindeki bir Rusya olduğunu söyledi.

 

Almanya Başbakanı Merkel

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Ukrayna sorununda çözüm sağlanamaması durumunda ABD ve AB’nin sonraki seçenekleri birlikte değerlendireceğini kaydetti.

 

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde konuşacak olması

 

Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde konuşacak olmasıyla ilgili olarak, ülkelerindeki seçimlere kısa süre kala liderleri davet etmeme yönünde protokolleri bulunduğunu belirterek, “Almanya’da da seçimlere iki hafta kalsaydı Angela’yı da davet etmezdik, o da zaten talepte bulunmazdı. Bizim çalışma şeklimiz böyle. ABD ve İsrail ilişkileri de belirli bir partiye bağlı değil, ilişkilerimiz partilerin ötesinde bir ilişki” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X