Ulaşım projelerine bakanlık desteği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Necdet Sümbül’ü ziyaret ederek, kentte hayata geçirecekleri ulaşım yatırımlarını anlatan Başkan Aktaş, Ankara’dan destek sözü aldı. 

Ulaşım projelerine bakanlık desteği

DERYA DEMİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentin en önemli sorunu olan ulaşıma köklü çözüm üretecek projeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Necdet Sümbül’e aktardı. 

ÖNCELİK 5 PROJE…

Başkan Aktaş ve Bakan Turhan’ın görüşmesinde özellikle; Ulaşım Master Planı’nda yer alan Acemler Kavşağı ve civarı, Adliye Kavşağı, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin Çevre Yolu’na bağlanması, Bursaray Emek Hattının Şehir Hastanesi’ne uzatılması ve T2 Kent Meydanı-Terminal hattının sisteme entegrasyonunun ele alındı. Görüşmede Başkan Aktaş, projeler için destek istedi.

Bakan Turhan da, görüşmede ele alınan başlıkları önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çıkaracaklarını belirterek, projelere destek sözü verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Necdet Sümbül de, başta T2 hattı olmak üzere hazırlanan ulaşım projelerinin fizibilite çalışması için önümüzdeki günlerde Ankara’dan bir ekibi Bursa’ya göndereceklerini söyledi.

GÖRÜŞMELER VERİMLİ GEÇTİ

Ankara temaslarını değerlendiren Başkan Aktaş, Bursa’da önceliği ulaşıma verdiklerini hatırlattı.  Görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini kaydeden Başkan Aktaş, “Ankara’dan gelecek teknik ekibin yapacağı incelemelerin ardından yatırım aşamalarına geçileceğine inanıyorum. Bakanımız gerekli desteği vereceklerini söyledi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X