Ulaşıma zam

Şoförler Odası Başkanı Hasan Topçu, 20 Temmuz Cumantesi gününden itibaren taksi ücretinin yüzde 12, dolmuş taşıma ücretinin de yüzde 8 artacağını duyurdu. Yeni tarife ile kısa mesafe dolmuş fiyatları 2,75 liradan 3 liraya çıktı.

Ulaşıma zam

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Şehir Hastanesi’nde taksi konusunda sıkıntı yaşandığını belirten Şoförler Odası Başkanı Topçu, ‘’İşletmeciler tarafından burası başka birine kiralanmış. Bizim 20 taksi-dolmuşun taksiye dönüştürülmesiyle bir durak planımız var. Belediye ise 20 taksi plakası satmayı planlıyor’’ dedi.

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu, önceki gün hizmet vermeye başlayan Bursa Şehir Hastanesi’nde henüz taksi durağı konusunun netleşmediğini ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Hastane bölgesinin özel mülkiyet alanı olduğunu vurgulayan Topçu, ‘’İşletmeciler tarafından burası başka birine kiralanmış. Bizim söz konusu bölge için 20 taksi-dolmuşun taksiye dönüştürülmesiyle bir durak planımız var. Belediye ise burası için 20 tane taksi plakası satmayı planlıyor. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Orada birisi yer kiralamış taksi durağı için. Bizim de buna itirazımız var. Belediyenin mülkiyet alanında olsa sorun yaşanmazdı. Şu an bir muamma yaşanıyor. Bu tür durumlarda bizler belediye ile ortak bir çalışma yapardık. Ancak şimdi işletmenin özel firmada olması sorun yarattı’’ diye konuştu.

HEYKEL’DEN 70-80 TL YAZAR

Yakın zamanda bölgeye ulaşımın daha da kolaylaşacağını dile getiren Hasan Topçu, ilerleyen yıllarda metro hattının devreye girmesiyle vatandaşların hastaneye daha rahat bir şekilde gidebileceğini kaydetti. Bursa’nın büyük bir şehir olduğuna dikkati çeken Topçu, ‘’Bursa Şehir Hastanesi’ne taksi ile gitmek isteyenlerin ödeyeceği ücret, kişinin bineceği yere göre değişir. Örneğin Heykel’den Şehir Hastanesi’ne taksimetre 70-80 lira civarında yazar diye düşünüyorum’’ dedi.

TAKSİ VE DOLMUŞLA ULAŞIM ZAMLANIYOR

Hasan Topçu, Bursa Şehir Hastanesi’ne ulaşımla ilgili bilgi verirken, çok önemli bir gelişmeyi de açıkladı. 20 Temmuz Cumartesi günü zamlı tarifeye geçeceklerini belirten Topçu, ‘’Biz yüzde 25 zam talebinde bulunduk fakat taksiler için yüzde 12, taksi dolmuşlar için ise yüzde 8 artış alabildik. Yeni tarife ile kısa mesafe dolmuş fiyatları 2,75 liradan 3 liraya çıktı. Uzun mesafede ise 3 liradan 3,25 liraya yükseldi. Taksi açılış fiyatı 4 liradan 4,50 liraya çıkarken, kilometre başına fiyat da 3,30 lira iken 3,70 liraya ulaştı’’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X