Uludağ OSB’den kritik işbirliği

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi ve Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında imzalanan işbirliği protokolü ile sanayi yapılarının proje denetimi güvence altına alındı.

Uludağ OSB’den kritik işbirliği

Protokole, İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ile Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın imza attı. Uludağ OSB Yönetim Binası’nda gerçekleşen törende konuşan Mehmet Albayrak, ülke ekonomisinin önemli saç ayağını oluşturan sanayi yapılarının güvenli olması gerektiğini söyledi.

Oda olarak her zaman OSB’lerin yanında olduklarını ifade eden Albayrak, ‘’Sanayi ekonominin can damarı bu nedenle sanayi yapılarının da kalitesine özen gösterilmeli. Olası bir depremde bu yapıların hasar görmesi veya yıkılması ülke ekonomisi ve sanayicimiz için büyük kayıp olacaktır. Buralarda istihdam edilen çalışanların yaralanması veya yaşamını yitirmesi ise hepimiz için acı bir sonuç olacaktır” dedi.

GÜVENİ ARTIRACAKTIR

Marmara Depremi’nde yaşanan acıları ve kayıpları tekrar yaşamamak için önlemler almak gerektiğini dile getiren Albayrak, ‘’Sanayi yapılarımızın projelerinin teknik bir denetimden geçmesi kaliteyi ve güveni arttıracaktır” ifadelerini kullandı. 1 Ocak 2019 yılında yürürlüğe girecek olan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’nin de uygulamada değişiklikler getireceğine işaret eden Albayrak, OSB’lerin teknik desteğe ihtiyaç duyacaklarını vurguladı. Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın da, imzalanan protokolle bölgedeki yapıların proje aşamasında teknik bir denetimden geçmiş olacağına işaret ederek, “Sanayi yapılarımızı ve sanayicilerimizi korumak için bu protokolü imzalıyoruz. İMO Bursa Şubesi’nin teknik denetiminin yapılarımızın güvenliğini arttıracağına inanıyoruz” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X