Uludağ Üniversitesi kalp nakli için gün sayıyor   

Yaklaşık 30 yıl önce böbrekle başladığı organ naklinde önemli bir aşamaya gelen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 2019 yılının ortalarında kalp nakline başlayacak.

Uludağ Üniversitesi kalp nakli için gün sayıyor   

İlk günden bu yana, kemik iliği, kornea, karaciğer nakli yapan kurum, nakillerin yüzde 75’inin canlı vericilerden yapıyor. 

İLK NAKİL TEMMUZ YA DA AĞUSTOS’TA… 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya, organ bağışıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen toplantıda, Tıp Fakültesi öğrencileri ve organ nakli yapılan hastalarla bir araya geldi. Türkiye’de 77 adet organ nakli merkezi bulunduğunu ifade eden Kaya, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, nakillerin çoğunun Avrupa’da olduğu gibi kadavradan yapıldığını söyledi.

Yaklaşık 30 yılda organ nakli konusunda çok güçlü bir ekip ve kültür oluştuğunu vurgulayan Kaya, “Bugüne kadar bine yakın böbrek, 300 dolayında karaciğer, 750 kornea, onlarca kemik iliği nakli yapıldı. Bu ekiple kalp nakli de yapacağız. Aslında  kalp nakli ruhsatını 3 yıl önce almıştık ama kalp naklini yapacak hocamız özel sektöre gidince aksama oldu.

Şimdi biz de bir transfer yaptık ve yeniden ruhsat almak için Sağlık Bakanlığı’na başvurduk. Her şey yolunda giderse, temmuz-ağustos aylarında ilk kalp naklimizi yapmayı planlıyoruz. Kalp naklinden sonra da sırada pankreas ve ince bağırsak nakli var” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X