Uludağ Üniversitesi’nde bir ilk

Uludağ Üniversitesi’nin Mennan Pasinli Atıcılık Yüksek Okulunda ilk defa bir yarış atı dünyaya geldi. 5 gün önce doğan tayın babası Gazi Koşusu ikincisi. Uzun yıllar sonra ilk kez yarış atı üreten okulda yeni dünyaya gelen tay, büyük mutluluk yaşattı. 

Uludağ Üniversitesi’nde bir ilk

Bünyesinde damızlık iki tane yarış atı bulunan okulda 1 yaşına kadar  bakılacak olan tay yaşına girdiğinde açık arttırmayla satışa çıkartılacak. Tayın açık arttırmada 30 ile 100 bin lira arasında fiyatla satılması bekleniyor. 

Yeni doğan taya okulun öğrencileri ve öğretmenleri ilk göz bebekleri olduğu için özenle bakıyor. Özenle beslenen tay özel eğitimlerden geçirilerek yarışlara hazırlanacak. Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yiğit Tepeoğlu, ‘Gebelik süreci 11 ay sürdü. Beklediğimizden çok daha iyi bir tay dünyaya geldi. Bu taya 1 yaşına kadar bakıp sonra satacağız’ dedi. 

uu-tay2.jpg

Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Gözde Özalp de, ‘ Bu çok uzun ve meşakkatli bir işti. Mesai arkadaşlarımın ve öğrencilerimizin bire bir katıldığı 11 aylık uzun bir maratondu. Sonunda sağlıklı dişi bir tayımız doğdu’ şeklinde konuştu. 

uu-tay1.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X