Uludağ yılbaşında turistlerin akınına uğradı

Kar kalınlığının 120 santimi geçtiği Uludağ turistlerin akınına uğradı. Yeni yıla saatler kala pistleri dolduran yerli ve yabancı yüzlerce turist 2014’ün son anlarını kayak yaparak geçirdi.

Uludağ yılbaşında turistlerin akınına uğradı

Uludağ’da 2 gündür devam eden kar yağışı tatilcilerin ve işletmecilerin yüzünü güldürdü. Kar kalınlığının 120 santimi geçtiği Uludağ tam anlamıyla yerli ve yabancı turist akınına uğradı. Yılbaşı tatiline gelenler karın keyfini çıkardı. Türkiye Kayak ve Snowboard Genel Başkanı Yahya Usta, Uludağ’da son 2 yılda böyle kar görmediklerini belirterek, 1 metreyi geçen kar kalınlığının herkesi çok mutlu ettiğini söyledi.

 

Genel başkan Usta, “Biz daha kış mevsiminde olduğumuzu fark etmemişken 3 gündür yoğun kar yağışıyla karşılaştık. Çok mutluyuz. Tatilciler Uludağ’ı doldurmaya başladı. Geçen yıl gerek mevsim, gerek sahadaki şartlar itibari ile kötü bir sezon geçirdik. Bu yağış ile beraber dağda tam doluluk oranına ulaştık. Yoğunluktan dolayı yollar kapandı. Yollar kapanmamış olsaydı doluluk oranı daha fazla olabilirdi. Uludağ öncelikle yerli turistlerimizi bekliyoruz. Ayrıca yeni yapılan teleferiğin de bu yoğunluğa önemli bir katkısı olduğunu düşünüyoruz. Herkese iyi bir yıl dileriz” dedi.

BELÇİKALI AİLENİN KAYAK KEYFİ

Tatil için Belçika’dan Uludağ’a geldiklerini söyleyen Erol ve Gülcan Çelik çifti, çocukları Aylin ve Akın ile objektiflere gülümsedi. Anne Gülcan Çelik, “Bu tür tatillerde Türkiye’yi tercih ediyoruz. Bu sene de Uludağ’ı tercih ettik. Çok güzel bir yer. Herkese tavsiye ederim” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X