Uludağ’da Ay macerası

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin uluslararası etkinliklerinden ASTROFEST2019 için geri sayım başladı.

Uludağ’da Ay macerası

ASTROFEST 2019,  bu yıl da ünlü bilim insanları ile gökyüzü tutkunlarını Uludağ’ın zirvesinde bir araya getirecek. 19-20-21 Temmuz tarihlerinde Uludağ Karinna Otel’de gerçekleştirilecek etkinlikte çok sayıda Bilim İnsanı ve Gök Bilimci uzay bilimlerine ilişkin deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak. ASTROFEST 2019 birçok ilke de sahne olacak. İnsanoğlunun bundan 50 yıl önce ilk adımını attığı  ‘Ay’a yolculuk’ macerası, zirvede gerçekleştirilecek özel bir programla Türkiye’nin en büyük astronomi festivalindeki yerini alacak. Etkinliğe katılanlar,  film gösterimleri, dev teleskoplarla Ay gözlemleri ve  “Ay’a küstü” atölye etkinlikleri çerçevesinde  ‘Apollo 11’  programıyla Ay’a yapılan ilk insanlı yolculuğun detaylarını öğrenme şansı yakalayacak ve İnsanoğlu bundan 50 yıl önce Ay’da ne arıyordu? sorusu yanıt bulacak.

27827_mtvkmmvkog_2.jpg

Zirvede meteor yağmuru

ASTROFEST2019’a katılanlar, gündüzleri atölye, konferans ve doğa yürüyüşleri ile keyifli zaman geçirmelerinin yanı sıra geceleri de alana kurulan dev teleskoplarla gökcisimlerini inceleyebilecek. Perseid gök taşı yağmuruna tanıklık edecek olan astronomi tutkunları, takımyıldızları ve gezegenleri de gözlemleyebilecek. ASTROFEST2019 için kayıtlar sürüyor. Festivale katılanlar arasında yapılacak çekilişle talihli bir kişi Bursa semalarında uçak turu kazanacak. Bilim, teknoloji ve astronomi alanında birbirinden ünlü isimleri Uludağ’da buluşturacak olan etkinliğe katılmak isteyenler  http://uludagastrofest.org/ ya da www.bursabilimmerkezi.org  web adreslerinden detaylı bilgi alabilirler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X