Uludağ’da hafta sonu yoğunluğu

Türkiye’nin en gözde kış turizm merkezi Uludağ’da, hafta sonu tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı ziyaretçiler, kayak yapıp, kızakla kaydı. Özellikle günübirlik ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle Uludağ’a girişte uzun araç kuyrukları oluştu. 

Uludağ’da hafta sonu yoğunluğu

Hafta sonunu fırsat bilen tatilciler, Uludağ’ın zirvesinde kışın tadını çıkardı. Kar kalınlığının 1 metre 20 santimetre olarak ölçüldüğü beyaz cennette, hava sıcaklığı eksi 3 dereceye kadar düştü.

Aileleriyle birlikte eğlenceli hafta sonu geçirmek isteyen tatilcilerin Uludağ’a akın etmesiyle girişlerde uzun araç kuyrukları oluştu. Jandarma trafik ekipleri, yolların kapanmasını önledi.

Tatilciler, kiraladıkları kızaklarla kaymanın keyfini çıkarırken, zaman zaman yaşanan ufak kazalar pistlerde renkli görüntüler oluşturdu. Tatilci yoğunluğu, işletmecilerin yüzünü güldürürken, kızaklarla kayıp, eğlenen tatilciler ise Uludağ’dan mutlu ayrılıyor.

Uludağ’a hafta sonları günde 3 bin kişinin geldiğini belirten kızak işletmecisi Nusret Santur, yoğunluktan memnun olduğunu söyledi. Santur, “Bu sezon güzel geçiyor. Herhangi bir eksikliğimiz yok. İnsanlar da memnun. Pistimiz de aynı anda 400 kişiyi alabiliyor” dedi.

KAR BAŞLADI

Uludağ’da hava sıcaklığı dün gece eksi 13 dereceye kadar düşerken, kar yağışı da kısa bir aradan sonra yeniden başladı. Sıcaklığın gündüz saatlerinde eksi 8 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da kar kalınlığı da 136 santimetreye ulaştı. Yağış, tesisleri kapatma hazırlığı yapan işletmecileri de sevindirdi. Karayolları ekiplerinin aralıksız çalışmalarıyla dağ yolunda ulaşım sorunsuz şekilde devam ediyor.

Kentin dağ ilçelerinde dün başlayan yağmur da bu sabaha karşı yerini kara bıraktı. Kent merkezinde yüksek kesimlere de önümüzdeki Perşembe günü kar yağması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X