Uludağ’da kar kalınlığı 40 santime ulaştı

Uludağ’da kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı, kar yağışının cumaya kadar sürmesinin beklendiği bildirildi.

Uludağ’da kar kalınlığı 40 santime ulaştı

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da, bir süredir devam eden yağışların ardından kayak pistlerinin bulunduğu “oteller bölgesi”nde kar kalınlığı, 40 santimetreye ulaştı.

Yılbaşını geçirmek için Uludağ’a gelen yerli ve yabancı turistler, zirvede etkili olan yoğun sise rağmen, kayak yapıp, kızaklara ve kar motorlarına binerek karın tadını çıkardı.

Öte yandan kara yolları ekipleri, ulaşımda meydana gelebilecek olası sıkıntıları önlemek amacıyla oteller bölgesi ve yollarda, kar temizleme çalışmalarını sürdürdü.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, zirvede en düşük sıcaklığın, bugün sıfırın altında 4, salı ve çarşamba sıfırın altında 10, perşembe sıfırın altında 5, cuma sıfırın altında 7 derece olması bekleniyor.

Yetkililer, Uludağ’da cumaya kadar süreceği tahmin edilen kar yağışının, özellikle salı ve çarşamba günü kuvvetli olmasının beklendiğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X