Uludağ’da kar kalınlığı 60 santime ulaştı

Kış turizminin göz bebeği Uludağ’da kar kalınlığı 60 santimetreyi buldu. Ekipler, yıl başı tatili sebebiyle turist akınına uğrayan Uludağ yollarının açılması için seferber oldu.

Uludağ’da kar kalınlığı 60 santime ulaştı

Dağ yolunda devrilen bir ağaç sebebiyle tek şeride düşen Uludağ yolunda sürücüler zor anlar yaşadı. Teleferik seferleri de şiddetli lodosun yerini kara bırakmasıyla Oteller Bölgesi’ne kadar başladı.

Bursa’da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, şehri beyaza bürüdü. Kış turizminin göz bebeği Uludağ’daki kar kalınlığı 60 santime kadar ulaştı. Hava sıcaklığının – 6 derece olduğu Uludağ yolunun kapanmaması için seferberlik başlatıldı. İş makineleri yıllarda aralıksız karları küredi. Aralıklarla devam edecek kar yağışının, Cuma gününe kadar süreceği bildirildi.

Dağ yolu üzerindeki Alacahırka’da yola devrilen bir ağaç, sürücüleri zor anlar yaşattı. Dağ yolunu tek şeride düşen ağaç, ekipler tarafından kaldırıldı.

Bu arada iş makineleri, dağ yolunun kapanmaması için hummalı bir çalışmaya girdi. Ekipler, karların yollarda birikmesini engellemek için aralıksız kar kürüdü.

Öte yandan yolda kalan araçlar, zincir takmakla uğraştı. Arap turistleri taşıyan bir otobüs karlı yolda kalınca zorunlu zincir takma molası verdi. Dubai’den geldiklerini söyleyen 33 yaşındaki Hany Alsaadany, Uludağ ve karın çok güzel olduğunu ve tatil için geldiklerini söyledi. Alsaadany, şoför ve muavinin zincir takma çabalı içindeyken bu anı selfie yaparak ölümsüzleştirdi. Ayrıca dağ yolunda zincir takmasına rağmen kontrolden çıkan araçların çabaları da dikkatlerden kaçmadı. 

Öte yandan dünkü lodos sebebiyle çalışması durdurulan teleferik hattı, Uludağ Oteller Bölgesine kadar yolcu taşımaya başladı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X