Uludağ’da kaybolan iki genç bulundu

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’a kayak yapmak için çıkan 2 arkadaş yoğun sis sebebiyle kayboldu. Jandarmayı arayarak mevkilerini bildiren 2 genç kısa sürede bulundu.

Uludağ’da kaybolan iki genç bulundu

Edinilen bilgiye göre, Uludağ’a kayak yapmak için çıkan Fatih Coşan (28) ve Hidayet Ayvazoğlu (28), yoğun sisten dolayı Cennetkaya ile Tutyeli mevkii arasında kayboldu. Yollarını kaybettikten sonra 156 jandarma ihbar hattını telefonla arayan 2 genç, bulundukları yerin koordinatını verdi. İhbar üzerine harekete geçen jandarma arama kurtarma ekipleri kaybolan iki genci kısa sürede buldu. 

İfadeleri alınmak üzere jandarma karakoluna getiren gençlerden Hidayet Ayvazoğlu, “Jandarma ekipleri bizi hiç bekletmeden kısa zamanda buldu. Aniden bastıran sis sebebiyle görüş mesafesi 1 metreye kadar düştü. Bölgeyi bilmemize rağmen görüş mesafemiz olmadığından dolayı ne tarafa gideceğimizi şaşırdık. Kendimizi riske atmadan kurtarma ekiplerine haber verdik” dedi.

Uludağ’da yoğun sisten dolayı dün de 4 kişi kaybolmuş, 12 saatlik seferberliğin ardından bugün bulunmuştu. Uludağ’da yoğun sisten dolayı pistlerde kayak kaymanın yasaklandığı öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X