Uludağ’da son durum! Kar kalınlığı ne kadar?

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 41 santimetreye ulaştı. 

Uludağ’da son durum! Kar kalınlığı ne kadar?

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, “oteller bölgesi”ndeki kar kalınlığı, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağışın ardından 41 santimetreye yükseldi.

Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 4, en yüksek sıfırın altında 2 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da, yağışın cuma gününe kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

uludag01.jpg

“Herkesi Uludağ’a bekliyoruz”

Kar yağışı cuma günü sezonu açmaya hazırlanan işletmecileri sevindirdi.

Uludağ 1. Bölge’deki bir otelin işletme müdürü Ozan Yuvacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, pistlerin hazır hale geldiğini söyledi.

Meteoroloji’nin verdiği tahminlerin tuttuğunu belirten Yuvacı, “Pazartesi gününden itibaren kar yağışı başladı. Dün de yağış vardı fakat bugün etkisini gördük. Kar sonrasında pistlerimiz aktif hale geldi. Bu hafta sonundan itibaren kayak yapılabilecek.” diye konuştu.

Yuvacı, pistlerin hafta içinde faaliyete geçirileceğini belirterek, “Kar olarak herhangi bir sorun yok. Sezonun açılacağı cuma gününden itibaren herkesi Uludağ’a bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

uludag02.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X