Uludağ’ın arka yüzünde ‘taş ocağı’ tepkisi

Bursa’nın Harmancık ilçesinde kurulmasına izin verilen taş ocağına, bölge halkından tepki geldi.

Uludağ’ın arka yüzünde ‘taş ocağı’ tepkisi

Bursa’nın 4 dağ ilçesi göç vermeye devam ediyor ve yörede nüfus iyice azalıyor.

Yaşanan bu göçün durdurulması için yada tersine göçün sağlanması için çalışmalar yapılırken, göçün artmasına neden olacağı düşünülen bir iddia var.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, dağ ilçelerinden Harmancık’ta taş ocağı kurulmasına izin verilmesiyle ilgili iddiayı ve bölge halkının tepkisini bugünkü köşesine taşıdı.

Harmancık’ta taş ocağına tepki var

Son yıllarda Bursa’nın güneyindeki dört ilçeden kent merkezine göç öyle yoğunlaştı ki, artık kırsalda kalan ve burada yaşayan nüfusun yaş ortalaması 60’ların üstüne çıktı.

Giderek hızlanan ve durdurulamayan göç ve kaybedilen yaşlı nüfus nedeniyle Dağ bölgesi gelecekte ıssız topraklara dönüşecek gibi görünüyor. 

Dün elektronik postamıza Gurbet Aydemir adlı okurumuzdan bir ileti geldi.

Belgeleri incelediğimizde, gerçekten Bursa Valiliği’nin yukarıda bahsettiğimiz göçü daha da tetikleyecek bir karara imza attığını gördük.

İlçeye bağlı Dedebali ve Gölcük mahallelerinde MV İnşaat adlı bir şirkete kalker ocağı açma, kırma, eleme ve mekanik plent tesisi kurma izni verilmiş.

Yöreden bu izne büyük bir tepki var.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X