Uluslararası Apollonia Mozaik Çalıştayı başladı

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Uluslararası Apollonia Mozaik Çalıştayı’ Gölyazı’da başladı. Mozaik sanatçılarının çalışmalarını 1 Eylül’e kadar Gölyazı’da sürdüreceği çalıştayda mozaik sanatının geçmişi ve geleceği masaya yatırılıyo

Uluslararası Apollonia Mozaik Çalıştayı başladı

Tarihi geçmişi 2 bin 600 yıl öncesine dayanan Gölyazı, Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Uluslararası Apollonia Mozaik Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en eski sanatsal ifadelerden biri olarak kabul edilen mozaik sanatını gelecek nesillere aktarmak amacıyla kısa bir süre önce Gölyazı’da ‘Apollonia Mozaik Akademisi’ni kuran Nilüfer Belediyesi’nin, aynı amaçla başlattığı çalıştaylar serisinin ilki, ‘ışık’ temasıyla yapılıyor.

a1-014.jpg

HÜNERLERİNİ SERGİLEMEYE BAŞLADILAR…

Ülkemizde ve dünyada bu konuda kendini kanıtlamış mozaik sanatçılarını bir araya getirerek deneyimlerini paylaşmalarını hedefleyen Çalıştay’a, Türkiye’nin farklı illerinden gelen mozaik sanatçıları; Bahriye Martı Güler, Gamze Er, İlknur Altıntaş Yağmur, Fatma Akay, Sibel Akkaba, Hayati Çetin, Gözde Tolan ile İsrail’den gelen Dafna Birger ve Gvira Hacham, Bulgaristan’dan gelen Daniel Ivanov ve Velina Stavela konuk oluyor. Çalıştay kapsamında 1 Eylül’e kadar mozaik çalışmalarını halka açık alanda icra edecek olan konuk sanatçılar, Gölyazı’da Ağlayan Çınar meydanında çalışmalarına başladı.  

a2-007.jpg

MOZAİĞİN TARİHİ ELE ALINDI…

Çalıştay kapsamında düzenlenecek olan söyleşilerin ilki Gölyazı Kültürevi’nde gerçekleşti. Çalıştay Koordinatörü Mustafa Şahin ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç’ın açılış konuşmasının ardından, Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Derya Şahin, ‘Mozaik sanatının dünü-Antik Dönemde Mozaik’ adlı bir söyleşide katılımcılarla bir araya geldi. Nilüfer Belediye Başkan Vekili Onur Uslu’nun da katıldığı söyleşide Derya Şahin, mozaiğin insan hayatına girişi ve dünya üzerindeki iz bırakan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çalıştay kapsamında Paolo Racagni ve Prof. Dr. Gazanfer Bayram da mozaik sanatının bugünü ve geleceğine ışık tutacak. 

a3-005.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X