Unisversite’den Kıbrıs’a akademisyen desteği 

Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde ders vermek üzere görevlendirilecek.

Unisversite’den Kıbrıs’a akademisyen desteği 

Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz ile Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Mustafa Tümer arasında imzalanan protokol ile UÜ’lü akademisyenler, Kıbrıs üniversitesinde ders verebilecek. Protokole göre; iki üniversitenin bünyesinde faaliyet gösteren fakülte, enstitü ve yüksekokullarda sürdürülen eğitim ve öğretimin geliştirilmesi ve uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi konusunda da ortak çalışmalar yapılacak. Aynı zamanda akademisyenler de bilimsel araştırmalar, projeler ve yayınlar konusunda birbirlerine destek verecekler. 

“CİDDİ KAZANIMLAR SAĞLANACAK”…

Kıbrıs’ın Türkiye Cumhuriyeti için büyük bir önem taşıdığına işaret eden Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz, iki ülke arasında tarihsel ve kültürel birlikteliğin ötesinde bir kardeşlik durumunun bulunduğunun altını çizdi. Kılavuz, “Bilimsel bağların güçlendirilmesi ve ortak çalışma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi ile gerçekleştirmiş olduğumuz bu protokolü önemsiyoruz. Her iki taraf da bu anlaşmayla ciddi kazanımlar elde edecek” diye konuştu. Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Mustafa Tümer de, Uludağ Üniversitesi’nin Türkiye’de marka olmuş bilim kurumlarından biri olduğunu belirtekek, deneyimlerinden faydalanmak istediklerini kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X