‘Üniversiteler daha kucaklayıcı olmalı’ 

Uludağ Üniversitesi, bilimsel araştırmaları geliştirmek adına TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (BUTAL) ile protokol imzaladı.  TÜBİTAK BUTAL Merkezi’nde imzalanan protokol 4 yıl boyunca geçerli olacak.

‘Üniversiteler daha kucaklayıcı olmalı’ 

Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz, “İmzaladığımız protokol ile BUTAL daha ileri seviyede, öğretim üyelerinin de katkılarını kapsayan çalışmalarla hizmet yelpazesini daha da geliştireck. Üniversitemize ne görev düşüyorsa, hangi sorumluluklar düşüyorsa, her türlü ortamda yerine getirmek için çalışacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu. 

“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”…

Üniversitelerin topluma üstten bakan bir yapı içerisinde olmaması gerektiğinin altını çizen Kılavuz, “Günümüzde artık üniversitelerin politika olarak toplumun ve şehrin içerisinde, kucaklayıcı bir yapıda olması gerekiyor. Bu tabiî ki bir zihniyet değişimi ile olacaktır. Son 15-20 yılda bu alanda ciddi mesafeler alındı. Bugün imzalanan protokol de topluma yaklaşan üniversitemizin geldiği noktayı gösteriyor. Bunu hep birlikte başaracağız” dedi. Ortak çalışma kültürünün geliştirilmesi ve bilimsel araştırma projelerinin üretilmesi noktasında hazırlanan protokolün kendilerini mutlu ettiğini kaydeden TÜBİTAK BUTAL Müdürü Sedat Aktaş ise, Türkiye’nin ilk akredite laboratuvarı olarak Uludağ Üniversitesi ile çalışmaktan memnuniyet duyacaklarının altını çizdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X