Üniversiteli Sinem cinayeti davasında karar çıktı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde üniversite öğrencisi Sinem Yurdanur’un öldürülmesi ile ilgili davada suç delillerini kararttığı için yargılanan sanıkların duruşmasında karar çıktı.

Üniversiteli Sinem cinayeti davasında karar çıktı
Sanıkların ifadesi Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sayesinde telekonferans yöntemiyle alındı. Duruşma salonundaki kameralardan sanıklara seslenen acılı anne, “Beni soyadın güneş gibi yaktın” diye konuştu. Mahkeme, daha önce hanım ağa çetesi davasından müebbet ve 71 yıl hapis cezasına çarptırılan Erdal G.’ye 3 yıl 6 ay verdi. Rıfat A. ise 8 ay 12 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi. Cinayetin en önemli sanığı Emrah K. da operasyonda intihar etmişti.

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu 2’nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur cinayeti ile alakalı olarak, suç delillerini gizledikleri iddiasıyla yargılanan Erdal G. ve Rıfat A.’nın ifadesi SEGBİS sistemi ile alındı. Çete davasından dolayı müebbet ve 71 yıl hapis cezası alan Erdal G., savunmasını Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’nden İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna bağlanarak verdi.

 
“BEN SİNEM’İ TANIMIYORUM”

Üniversite öğrencisi Sinem’i hiç tanımadığını ifade eden Erdal G., “Ben soruşturma sırasında iyi niyetle yardımcı olmakta istedim. Kimin ne dediği beni ilgilendirmez. Dosyayı en iyi mahkemeniz biliyor. Ben Sinem’i tanımıyorum. Kendisi ile bir arada bulunmadım. Onu hayatımda hiç görmedim. Dolayısıyla kesinlikle suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum. Ben kimseyi yönlendirmedim. Suç delillerini de gizlemiş değilim. Hatta kayıp Sinem’in öldürülmüş olduğu bile bilinmediği bir sırada ben kendisinin öldürüldüğünü söyledim. O sırada ben Rıfat’ın ismini vermedim. Fakat cezaevinde Rıfat’a gidip ‘Oğlum şu olayın aslını anlat, insanlar daha fazla mağdur olmasın’ dedim ve Rıfat’ı ikna ettim. Bunun üzerine Rıfat cesedin yerini gösterdi” dedi.

 
“BENİ SOYADIN GİBİ YAKTIN”

 

Duruşmaya müşteki olarak İstanbul’dan gelen maktulün annesi Şerifi Yurdanur ile babası Tahsin Yurdanur ise sanıklara en ağır cezanın verilmesini istedi. Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Erdal G.’ye seslenen anne Şerife Yurdanur, “Sen benim okumaya gönderdiğim kızımın evine niye adım atıyorsun, orada senin ne işin vardı? Sen beni soyadın gibi güneşte kavurdun, içimi yaktın, benim kızım sizlerin peşinden gelecek birisi değildi. Bunu biliyordunuz ve ona bir ders vermek gerekiyordu. Dersi de çok iyi verdiniz. Beni 42 yaşında mezara gömdünüz. 4-5 yıl ben kızımın yolunu gözledim. Beni bu şekilde oyaladınız. Takım elbiseli birisi diyorlar. O sendin Erdal Güneş, bunu biliyorum. Doğruyu söyle, benim kızım size teslim olacak birisi değil ve namusu için ona kıydınız. Ben biliyorum. Sen bugünün hatırına doğru söyle. Zaten bil ki mazlum her zaman hakkını alır. Benim elim hem bu dünya da hem mahşerde senin yakana yapışacaktır. Ben bundan başka bir şey demiyorum” diye konuştu.
 
Mahkeme kısa bir aranın ardından Erdal G. ve Rıfat A. hakkındaki kararını açıkladı. İki sanık ‘suç delillerini gizlemek” suçundan 3’er yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Erdal G.’nin cezasında bir indirim olmazken Rıfat A.’nın cezası ise soruşturma aşamasında cesedin yerini göstererek ekiplere yardımcı olduğu için 8 ay 12 güne indirildi. Daha önce yargılandığı Hanımağa çetesi davasından da beraat eden Rıfat A. kararla birlikte tahliye edildi.
 
SİNEM CİNAYETİ AYRINTILARI

 

Bilindiği gibi, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur, 26 Temmuz 2010 tarihinde sınava girmek için İstanbul Çatalca’dan geldiği İnegöl’de ortadan kaybolmuş, tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Sinem Yurdanur’un en son İnegöl’e geldiği gün, Kültürpark’ta bir çok suçtan kaydı bulunan sevgilisi Emrah K. ile görülmüş, olayla ilgili gözaltına alınan Emrah K., Sinem’in kaybolmasıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyleyince serbest bırakılmıştı. Emrah K., geçen yıl Mart ayında gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınacağı sırada, Alanyurt’taki bir evde yanındaki tabanca ile göğsüne tek el ateş ederek yaşamına son vermişti.
 
SAÇ VE KEMİKLERİ BULUNMUŞTU

 

Cinayet olayından 3 sene sonra yapılan keşifte battaniyeye sarılı olan ve içerisinde sadece saç ve kemiklerin bulunduğu ceset bulunmuştu. Bulunan kemik parçaları ve saç tellerinin Sinem’e ait olduğu da tespit edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X