Üniversiteye otopark müjdesi

Uludağ Üniversitesi’nde yaşanan otopark sıkıntısına rektör adayı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 5 bin araçlık yer altı otopark projesiyle çözüm buluyor.

Üniversiteye otopark müjdesi

Uludağ Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, hazırladıkları 50 proje ile Uludağ Üniversitesi’ni Türkiye’nin örnek üniversitesi haline getireceklerini ifade ederek, hayali değil gerçek projelerle geldiklerini söyledi.

Uludağ Üniversitesi’nde yaşanan otopark sorununa köklü çözüm getireceklerinin altını çizen Ulcay, “Otopark üniversitemizin önemli sorunlarından biridir. Araç sirkülasyonunun yüksek olduğu üniversitemizde araçların gelişigüzel park edilmesi hem görsel kirliliğe neden olmakta hem de trafik işleyişi engellemektedir. Doğayı tahrip etmeden yapılacak yap-işlet-devret modeli ile yer altı otoparklarıyla hem park sorunu çözülecek hem de üniversiteye yakışır mekânlar kazanılarak üniversiteye gelir temin edilecektir” dedi.

KAMPÜSE ÖĞRENCİ MERKEZİ GELİYOR

Kampüste yaşam alanlarının ve öğrenci merkezinin yapılması ile ilgili proje de hazırladıklarını ifade eden Ulcay, “Üniversitemiz kampüsünde gerek öğrenci, akademisyen ve idari personelin gerekse hasta ve yakınlarının ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri birimler bulunmamaktadır. Üniversite çalışanı ve öğrencileri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kampüs dışına çıkmak zorunda kalmaktadırlar. Özellikle gece eğitim yapan birimlerin öğretim üyeleri ve öğrencileri ile yurtta kalan öğrenciler için kampüs tam bir mahrumiyet alanına dönüşmektedir. Bu sorunlara çözüm olmak üzere kampüsü yaşam alanına dönüştürecek birim ve merkezler (Sinema, Tiyatro, Kapalı alan spor aktiviteleri, lokanta, banka, Market, kuaför, terzi, ayakkabı tamircisi v.b.) oluşturulacaktır. Böylece kampüs cazibe alanı haline gelecek öğrenci, akademisyen ve idari personelin dinlenme ve eğlenme zamanlarını burada geçirmesi sağlanacaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X