Ünlü dergiye siber saldırı

Newsweek dergisinin Twitter hesabına IŞİD ”bağlantılı” bir siber saldırı düzenlendi.

Ünlü dergiye siber saldırı

Newsweek dergisinin Twitter hesabına düzenlenen siber saldırıda, hesap üzerinden IŞİD yanlısı mesajlar yayımlanırken, ABD Başkanı Barack Obama ve ailesini tehdit eden mesajlar paylaşıldı. Saldırıyı düzenleyen grup hesap üzerinden ”Je suIS IS” (Ben IŞİD’im) ifadesini bıraktı.

Saldırıdan yaklaşık 14 dakika sonra Twitter yetkililerinin yardımıyla tekrar hesabın kullanımını ele geçiren Newsweek, olayla ilgili özür mesajı yayımladı.

Newsweek dergisinin editörlerinden Kira Bindrim saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, Newsweek’in Twitter hesabının saldırıya uğradığını ve daha sonra hesabın kontrolünü tekrar ele geçirdiklerini belirterek, ”Okuyucularımızdan özür diliyoruz. İleriye dönük olarak haber odamızın güvenliğini artırmak için çalışıyoruz”

Saldırıyı gerçekleştiren grup IŞİD’le bağı olduğunu iddia ederken, daha önce de Amerikan Merkez Komutanlığı’na ait @Centcom ile Taylor Swift’e ait @taylorswift13 twitter hesapları hacklenmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X