Ünlü yazarlar Bursa’da buluşuyor

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Bursa Kitap Fuarı, yazar ve şairleri okurlarıyla buluşturacak.

Ünlü yazarlar Bursa’da buluşuyor

13. Bursa Kitap Fuarı, 14-22 Mart 2015 tarihleri arasında dolu dolu bir programla kitapseverleri konuk edecek. Aralarında İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, Can Dündar, Doğan Hızlan, İnci Enginün, Deniz Kavukçuoğlu, Hakan Bıçakçı, Doğu Yücel, Zeynep Oral, Ahmet Şık, Buket Uzuner, Yalvaç Ural, Bengi Semerci, Yekta Kopan, Hakan Akdoğan ve Üstün Dökmen’in de bulunduğu yazar, şair ve bilim adamları fuarda okurlarıyla buluşacak. 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun iştirakiyle gerçekleştirilecek Bursa Kitap Fuarı’nda dokuz gün boyunca sohbet, panel, şiir başta olmak üzere 80 kültürel faaliyet düzenlenecek. Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dolayısıyla ‘Yüzyıl Öncesinde Dünya Medyasında Çanakkale Savaşları Sergisi’ açılacak ve fuar boyunca çeşitli paneller gerçekleştirilecek.

Türk tiyatrosunun önemli ismi Haldun Taner’in 100. yaşı Bursa Kitap Fuarı’nda kutlanacak. 14 Mart Cumartesi günü Haldun Taner’in öykücülüğü Doğan Hızlan, Yavuz Ekinci ve Faruk Duman tarafından ele alınacak. 21 Mart Cumartesi günü Taner’in hayatı, eserleri ve tiyatrosunun her yönüyle ele alınacağı panele ise eşi Demet Taner, Zeynep Oral, Ömer Naci Topçu ve Kazım Güçlü konuşmacı olarak katılacak. Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi Okuma Grubu tarafından 15 Mart Pazar günü Haldun Taner’in “Timsah” oyunu okunacak.

Yakın zamanda kaybettiğimiz Müzeyyen Senar doğum yeri Bursa’da bir panelle anılacak. Sanatçının biyografisini yazan Radi Dikici’nin konuşmacı olarak katılacağı sohbette Müzeyyen Senar’ın hayatı ve eserleri kitapseverlerle paylaşılacak.

Girişin ücretsiz olduğu fuar her gün 10.00 ile 19.30 saatleri arasında 22 Mart 2015 tarihinde saat 19.00’a kadar açık olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X