‘Unutmayacağız’ dedik ama 2 yılda unuttuk

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, basın toplantısı yaptı. Prof. Dr. Görür, depremle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı…

‘Unutmayacağız’ dedik ama 2 yılda unuttuk

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası’nda basın toplantısı yaptı. ‘İstanbul deprem bekliyor’ diyen Görür, şu uyarılarda bulundu:

“Bu bulunduğumuz zamanı fırtına öncesi sessizlik diye algılayabiliriz. 1999 depremleri Marmara’nın altındaki fayı dolayısıyla kabuğu tetikledi. Bu kabuk çatırdamaya başladı. Günün birinde kırılacak. Yer bilimciler olarak, 1999 depremlerinden sonra 30 yıl içinde en az 7 büyüklüğünde depremin olacağını ilan ettik. Başlangıçta niyetleri ve gayretleri (belediyeler ve ilgili kurumların) iyiydi. Çalışmalar hızlandı. Yapı stoku elden geçirilmeye başlandı. Ama bu çalışma fazla sürmedi. Biz depremi 2 yıl içinde unuttuk. Depremi unutmayacağız, 1999 milattır diyorduk ama her şey eskisi gibi oldu. İstanbul’u depreme hazırlama noktasında önemli şeyler de yapıldı. Alt yapı belli ölçüde elden geçti köprü, viyadük, devlet daireleri güçlendirildi. Okullar, hastaneler güçlendirildi. Ama bu yapılan şeyler, yapılması gerekenlerin yanında oldukça az.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X