Unutulan lezzetler tarihi konakta 

Kırşehir’de belediyenin tarihi konakta açtığı restoranda bazıları coğrafi tescil işareti de alan unutulmaya yüz tutmuş birçok yöresel yemek ve tatlı misafirlerin beğenisine sunuluyor.

Unutulan lezzetler tarihi konakta 

Kayabaşı Mahallesi’nde 1938 yılında ‘Ağalar’ lakaplı bir aile tarafından yaptırılan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2010 yılında Kırşehir Belediyesine devredilen Ağalar Konağı, restorasyon çalışmalarından sonra tarihi ve kültürel değerlerin yaşatıldığı bir mekân haline getirildi.

Geçmişte kullanılan tarihi eserlerin de sergilendiği konağın bahçesine geleneksel motife uygun şekilde yapılan restoranda yörenin unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yaşatılıyor. Duvarlarını bozlak ustaları Neşet Ertaş, babası Muharrem Ertaş, Çekiç Ali ve Hacı Taşan gibi Kırşehir’in ozanlarının resimlerinin süslediği restorandaki yöresel yemekler, başta Ankara olmak üzere çevre illerden gelen vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X