Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar dünyaya açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı destekli “Unutulan Sanatların İzinde” isimli proje, Karacabey Uluabatlı Hasan İlkokulu tarafından geliştirilerek Balkanlar, Türkiye ve Azerbeycan’ın unutulan sanatlarını gün yüzüne çıkarmayı hedefleniyor.

Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar dünyaya açılıyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Uluabatlı Hasan İlkokulu tarafından hazırlanan ‘Unutulan Sanatların İzinde’ projesinin tanıtımı kapsamında, okul yetkilileriyle bir araya geldi. Uluabatlı Hasan İlkokulu Müdürü Ferhat Coşan ile sınıf öğretmenleri Nazlı Arslan Gül ve Özlem Taş, 2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulayacakları projeler hakkında bilgilendirme yapmak ve destek için Belediye Başkanı Ali Özkan’ı makamında ziyaret etti.

Geliştirilen projenin hem kurucusu hem de Bursa ayağının temsilcileri olduklarını ifade eden okul yetkililer ziyarette, “Projemizde Bursa ayağı olarak çorapçılık, çinicilik, bıçakçılık, sepetçilik gibi sanatlarımızı tanıtacağız. Bunlar online görüşmelerle tüm Türkiye, Balkanlar ve Azerbeycan’da kocaman bir atölye şeklinde yapılacak” dediler. 

Belediye Başkanı Ali Özkan da projeye destek vermeye hazır olduğunu kaydetti. Özkan, yurtdışından kardeş şehir ve kardeş okulların da projeye dahil edilerek etkinliğin zenginleştirilmesi yönünde girişimlerde bulunulması için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Proje kapsamında, Karacabey ve Bursa’da unutulmaya yüz tutmuş çorapçılık, sepetçilik, bıçakçılık, çinicilik, ahşap oymacılık gibi sanatları atölye ortamlarında, usta-çırak ilişkisi içinde, çocuklar ve velilere tanıtıcı, uygulayıcı etkinlikler düzenlenerek, farkındalık seviyesinin arttırılması hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X