‘Unutulur mu hiç Nejat Biyediç’

Türk futbolunun ve Bursaspor’un büyük efsanesi vefatının 7.yılında anıldı.

‘Unutulur mu hiç Nejat Biyediç’

Bursaspor Kulübü, resmi internet sitesinden, aramızdan 7 yıl önce ayrılan Nejat Biyediç’le ilgili yazılı açıklama yaptı. ‘Unutulur Mu Hiç Nejat Biyediç’ başlığı ile yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi: ‘Aramızdan ayrılışının 7. yılında, İmparator Nejat Biyediç’i saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz…

Bursaspor tarihinin en önemli yabancı futbolcularının başında geliyor. 1986-1987 sezonunda Velez Mostar takımından Bursaspor’a transfer oldu. Bursaspor’da kaptanlık yapan ve kendisine jübile yapılan ilk yabancı futbolcu oldu. Bursaspor’da 125 maçta forma giydi ve 41 gol attı.

ORTA SAHANIN BEYNİYDİ

Oynadığı futbol ile taraftarlar tarafından kendisine ‘ İmparator’ lakabı takıldı. Tam anlamıyla orta sahanın beyniydi. Yüksek top tekniği, futbol zekası, unutulmaz frikik golleri ve estetik çalımları ile unutulmaz bir isimdi.

Futbolu bıraktıktan sonra önce yardımcı antrenör, ardından teknik direktör olarak Bursaspor’da görev yaptı. Dört farklı dönemde Bursaspor’da görev yaptı. Özellikle Intertoto döneminde takıma oynattığı futbol ve 2002 yılında 5-0’lık Galatasaray zaferi unutulmayacak teknik adam performanslarıydı.Biyediç, 15 Ağustos 2011 tarihinde 52 yaşındayken yakalandığı amansız hastalığa yenilerek aramızdan ayrıldı.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X