Ürdün intikam mesajı yazdığı bombalarla IŞİD’i vurdu

Ürdün savaş uçaklarının IŞİD mevzilerine attığı bombaların üzerine, “Kahraman ve şehit pilot Muaz el-Kesasibe” mesajı yazıldı

Ürdün intikam mesajı yazdığı bombalarla IŞİD’i vurdu

Ürdün, IŞİD tarafından diri diri yakılarak öldürülen pilot Muaz el-Kesasibe’nin intikamını almak için Suriye ve Irak’taki IŞİD hedeflerini bombaladı. IŞİD mevzilerini bombalamada 30 savaş uçağı birden havalandıran Ürdün, 55 IŞİD militanını öldürdüğünü açıkladı. Ürdün savaş uçaklarının IŞİD mevzilerine attığı bombaların üzerine de, “Kahraman ve şehit pilot Muaz el-Kesasibe” mesajı yazıldı.

Ürdün’ün Suriye ve Irak’taki IŞİD hedeflerini bombalamasına ABD istihbarat desteği verdi. Pilot Muaz el-Kesasibe’nin yakılarak infazı sonrası Suriye’nin Rakka kentindeki IŞİD mevzilerini vuran Ürdün, daha sonra Irak’taki IŞİD hedeflerini de vurdu.

Ürdün Dışişleri Bakanı Naser Judey, “Sahip olduğumuz her şey ile IŞİD’in peşinden gidiyoruz” dedi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Judey hava operasyonlarının Irak’a da kaydırıldığını söyledi. Ürdün daha önce IŞİD’e yönelik uluslararası koalisyonun hava operasyonlarında Suriye ayağına katılıyordu.

Ürdün Kralı Abdullah’ın terör örgütü IŞİD’e karşı düzenlenen hava operasyonlarına katılacağı iddiası ise, hükümet tarafından yalanlandı. Ürdün hükümet sözcüsü Muhmammed el-Mumeni, “Kral Abdullah’ın IŞİD’e yönelik hava saldırılarında bizzat katılacağı” şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu ifade etti. IŞİD’in yakarak öldürdüğü pilot Muaz el-Kesasibe’nin annesinin öldüğüne dair iddiaların da doğru olmadığı belirtildi. IŞİD’in Suriye’ye yakarak öldürdüğü pilotun babası Safi el-Kesasibe, eşinin hastaneden çıktığı ve durumunun iyi olduğunu söyledi.

Ürdün Kralı Abdullah dün terör örgütü IŞİD tarafından yakılarak öldürülen pilot Muaz el-Kesasibe’nin ailesine taziye ziyaretinde bulunmuştu. Kral Abdullah, Kesasibe’nin ailesinin yaşadığı, başkent Amman’ın güneyindeki Kerak kentine bağlı Ay köyüne giderek, taziye evinde pilotun yakınlarına başsağlığı dilemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X