Üreticilere hibe desteği anlatıldı

Bölgesel gelişmenin hızlandırılması ve iş gücünün iyileştirilmesi amacını taşıyan projeleri kabul eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörlüğü, üçüncü çağrı ilanına Orhangazi’de de çıktı. 

Üreticilere hibe desteği anlatıldı

NEVZAT OKUMUŞ

TKDK’nın hibe desteklerini anlatan Sinan Kahraman da, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlarda projelerin 5 yıl denetim altında tutulduğunu kaydetti. Hibe desteği için öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’nde yer alınmasının gerektiğini belirten Kahraman, hayvancılık işletmelerine yüzde 40 ila yüzde 70 arası hibe desteğinin sağlandığı söyledi. 

Kahraman, bu programın içinde süt, besi, kanatlı eti yetiştiriciliği ve yumurta tavukçuluğunun yer aldığını, Kırsal Alanda Yapılacak Yatırımlara ise yüzde 55 oranında hibe desteği verildiğini kaydetti.  Sinan Kahraman, “Bu programda ise bitkisel üretim, arıcılık, zanaatkarlık, katma değer ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makina parkları ve yenilenebilir enerji tesisleri bulunuyor. Tüm hibe desteklerimizde programa uygun yapılan harcamalar ise vergiden muaf tutuluyor” diye konuştu.

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvuru tarihlerinin Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri için 12 Şubat-15 Mart 2018 arasında, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar için ise 1 Mart-5 Nisan arasında olması gerektiği, online sistem üzerinden yapılan başvurulara ait dosyaların da Bursa İl Koordinatörlüğü’ne teslim edilmesi gerektiği bildirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X