Üreticiye şeker pancarı çağrısı 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bölge çiftçisine ciddi katma değer sağlayan Susurluk Şeker Fabrikası’nın bacasının tütmesi ve önümüzdeki üretim döneminde hedeflenen pancar rekoltesinin sağlanması için gayret göstereceklerini söyledi. 

Üreticiye şeker pancarı çağrısı 

Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik, Susurluk Ziraat Odası Başkanı Özkan Gürkök, Şeker-İş Sendikası Başkanı İsmail Karadayı ve bölge üreticileri Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret etti. 

3 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl tekrar faaliyete başlayan Susurluk Şeker Fabrikası’nın son durumunun görüşüldüğü toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bu sezon üretim hedefini 700 bin tona çıkarmayı planlayan tesise Mustafakemalpaşa olarak 25 bin dönüm ekim alanıyla destek olmak istediklerini söyledi.

EN ÖNEMLİ KURULUŞLARDAN

Fabrikanın Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından biri olduğunu kaydeden Başkan Kurtulan, üretimi arttıracak adımları hep birlikte atacaklarını dile getirdi.Başkan Kurtulan, “Bu yıl ekim sahalarını arttırarak üretimi daha da yükseltmek istiyoruz. Bu konuda çiftçilerimize çok önemli görevler düşüyor. Üreticilerimizi şeker pancarı ekerek fabrikalarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Pancar üretiminin doğru seçim olduğuna inanıyoruz. Balıkesir’den Bursa’ya, Manisa’dan Çanakkale’ye kadar binlerce pancar üreticisine önemli bir kaynak sağlayan bu tesise sahip çıkma sorumluluğumuz bulunuyor ” dedi.

Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu ise fabrikada otomasyon ve arıtma yatırımlarının devam ettiğini belirterek çiftçilere fabrikaya sahip çıkma ve daha fazla üretim yapma çağrısında bulundu.

Başkan Hızlıoğlu, “Pancar da ekim süreci başladı. İnşallah bu sezon bölge üreticileri olarak hedeflerimize ulaşırız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X