Ustanın anısına

Türk Sanat Müziği’nin büyük ustası Müzeyyen Senar’ın Bursa’da başlayan asırlık sanat hikayesi, Kent Müzesi’nde açılan özel sergiyle gözler önüne serildi.

Ustanın anısına

MAHMUT DURGUT

SANATÇI DOSTLARI UNUTMADI

Vefatıyla sanat dünyasını yasa boğan Müzeyyen Senar’ın Bursa’da başlayan sanat hikayesi bu sergiyle bir kez daha gözler önüne serildi. 

Senar’ın sahne kostümü, ayakkabısı, fotoğrafları, orijinal taş plakları ve Kelesli olduğunu belirten kendi el yazısının yer aldığı bir yazı da sergide yer aldı. Farklı zamanlarda Müzeyyen Senar’la aynı sahneyi paylaşan Kutlu Payaslı ve Erdinç Çelikkol da sergiyi gezerek mutluluk ve hüznü bir arada yaşadı. 

BAŞKAN ALTEPE’DEN SENAR ANISI

Serginin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Müzeyyen Senar’la yaklaşık 40 yıl önce Uludağ’da tanıştıklarını söyledi. Bursa’nın böyle bir sergiye ev sahipliği yapmasının gururunu yaşadığını söyleyen Altepe, ‘Müzeyyen Senar, Zeki Müren’le Uludağ’a gelmişti. Ben henüz lise yıllarındaydım. Müzeyyen Senar, Zeki Müren’e de ablalık etmiş ona sanat hayatında büyük katkı sağlamış değerli bir isimdir’ dedi.

 

Sergi açılışında gramafondan Müzeyyen Senar’ın sesinden orijinal taş plak dinletisi yapıldı.

Farklı dönemlerde Müzeyyen Senar’la aynı sahneyi paylaşan Erdinç Çelikkol ve Kutlu Payaslı da sergi açılışına katıldı.

Kent Müzesi’ndeki sergide Müzeyyen Senar’ın sahne kostümü ve ayakkabıları da gözler önüne serildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X