“Utso Fest” 82 Yıl Önceki Fotoğrafın Canlandırmasıyla Başladı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Alışverişin Festival Hali” açılış yürüyüşünde, 82 yıl önce Uşak’ta çekil…

“Utso Fest” 82 Yıl Önceki Fotoğrafın Canlandırmasıyla Başladı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Alışverişin Festival Hali” açılış yürüyüşünde, 82 yıl önce Uşak’ta çekilen “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” fotoğrafı, İzmir Sokak Sanatları oyuncuları tarafından tekrar canlandırıldı. Ülkemizde son günlerde tırmanan terör olayları nedeniyle konserlerin iptal edildiği festival, teröre tepki nedeniyle sessiz kortejle başladı. UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, Meclis Başkanı İsmail Karaman, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla belediye önünden Atatürk Anıtı’na yürüdü. İzmir Sokak Sanatları Oyuncuları tarafından canlandırılan 82 yıl önce çekilmiş olan “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” fotoğraf karesi, Uşaklıları hüzne boğdu. Terör olaylarında şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, “Artık ülkemizde terör olaylarının yaşanmasını istemiyor, ülkemizde huzur ve güven ortamının en kısa zamanda sağlanmasını diliyorum. Gün komşusuna sarılma günüdür, gün birlik olma günüdür” diyerek festival açılışına katılan davetlilerden cinsiyet gözetmeden birbirlerine sarılmasını istedi. Başkan Kuvvet’in talebi karşısında açılışa katılan davetliler birbirine sarılarak, el sıkıştı. UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı ve acılı günlerde ekonomiye bir nebze katkısı olması açısından UTSO olarak alışveriş festivalini iptal etmedik. Bir ay sürecek UTSO FEST’te 30 TL alışveriş yapan herkes yapılacak çekilişle otomobil başta olmak üzere çeşitli hediyelere sahip olacak. 400’den fazla işyeri festival kapsamında halkımıza indirimli ürün satışı yapacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X