Uzman görüşü: Suriyeliler’in birarada yaşaması doğru değil

Bursa’da yaşayan Suriyeliler’in sayısı Vali İzzettin Küçük tarafından 137 bin olarak açıklandı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Bursa’da meslek odaları ve STK’ların katıldığı bir çalıştay düzenledi.

Uzman görüşü: Suriyeliler’in birarada yaşaması doğru değil

Çalıştayda kentte yaşayan Suriyeliler’in entegrasyon sorunları masaya yatırıldı.

Söz konusu çalıştay hakkındaki tüm detayları bugünkü köşesinde aktaran Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazısında, Bursa’da Suriyeli olgusunun varlığının geç farkedildiğine dikkat çekiyor.

Yılmaz köşesinde ayrıca Suriyeliler’in dayanışma amacıyla topluca yaşamalarının da doğru bulunmadığını aktarıyor.

Uzmanlar toplulaşmayı doğru bulmuyor

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı’nın Bursa’daki dernek, oda, vakıf gibi sivil toplum örgütleriyle yaptığı Suriyeli mültecilerle yerel toplum arasındaki etkileşim konulu arama çalıştayında mültecilerin kente yerleşimleri de ele alındı.

Çalıştayda…

Suriyeli mültecilerin dayanışma amacıyla belirli semtlerde yoğunlaştıkları ifade edilince, uzmanlar toplulaşma olarak adlandırdıkları bu tür bir arada yaşama anlayışının başka sorunlara yol açabileceği uyarısı yaptılar.

Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesinde yer alan konuya ilişkin yazıların tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X