Uzmanlar uyarıyor: Tümörün hızla büyümesine yol açıyor!

ABD’deki Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi’nden bilim insanları, aşırı şeker tüketiminin kanser riskini arttırdığını tespit etti.

Uzmanlar uyarıyor: Tümörün hızla büyümesine yol açıyor!

Üniversitedeki araştırmacılar bir grup fare üzerinde deney yaptı. Hayvanların bir kısmına, birçok Batı ülkesinde tüketilen miktarla karşılaştırılabilir sakaroz verildi, diğerlerine ise şekersiz diyet uygulandı.

Deney sonucu birinci grupta yer alan farelerin kanındaki şeker düzeyindeki artışın tümörün hızla büyümesine yol açtığı ortaya çıkarıldı.

Ayrıca yüksek fruktozlu mısır şurubu ile sofra şekerinin, farelerin akciğerlerinde metastazların büyümesine neden olduğu tespit edildi.

BAL VE MEYVE

Kanser, diyabet, obezite ve kalp hastalığı riskini en aza indirmek için şeker tüketimini kısıtlamayı tavsiye eden uzmanlar, yüksek fruktozlu mısır şurubunun tatlılar, dondurma, reçel, jöle, meyve suları ve yoğurt gibi birçok üründe yer aldığına dikkat çekti. Bilim insanları ayrıca şeker yerine meyve ve bal tüketmeyi tavsiye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X