Vahapoğlu: Hedefimiz 20 milletvekili

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili 2’inci Bölge adayı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, 20 milletvekili hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.

Vahapoğlu: Hedefimiz 20 milletvekili

ASLIHAN AYDIN

Olay Medya’ya yaptığı ziyarette açıklamalarda bulunan emekli subay olan Vahapoğlu, 2007 yılından beri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin güvenlik konularında danışmanlığını yaptığını belirtti. 2009’dan beri ise Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliğinin bulunduğunu anlatan Vahapoğlu, seçime ilişkin iddialı açıklamalarda bulundu.

Vahapoğlu, 20 milletvekilini hedefleyerek yola çıktıklarını ifade ederek, “Seçmen davranışına bakıldığında kamuoyu araştırma şirketlerinin verdikleri rakamların fevkalade dışında, farklı bir yaklaşım olduğunu görüyoruz.

MHP lehine bir tavır görüyoruz. İnsanların psikolojik olarak yaklaşımı, siyasette bazı ipuçlarını veriyor. Olumlu bir cevap aldığımızı düşünüyorum” dedi.

İYİ PARTİYE GİDECEK OY YOK 

İYİ Parti’nin MHP seçmeninden oy alacağı iddiaları ile ilgili soruya cevap veren Vahapoğlu, “İyi Parti, CHP’den alır, AK Parti’nin memnuniyetsiz olan seçmeninden alır. Bizim seçmenimiz artık durulmuştur. Bizden koparacağı bir şey olmaz. Özellikle CHP, Meral Akşener’i ittifak içine alarak oyunu korudu.

Bizim partimizden İYİ Parti’ye gidecek oy yok. Buna emin olun. Bir dönem aramızda bulunup, gidenler zaten gittiler. CHP kendinden gidecek oyları engellemek için bu ittifaka dahil etti ve o da kurtardı” ifadelerini kullandı. 

‘İTHAL ADAY’DEĞİLİM

Vahapoğlu, hakkındaki ithal aday eleştirilerine yönelik, “Siyasi hayatta ithal aday iki alanda olur. Birincisi bir parti diğer partiye adayını oy toplamak için gönderirse ithal aday olur.

İkincisi ise mahalli idarilerde aynı mahallede yaşamayan insanlar için söz konusudur. Siyasi partilerinin genel merkezlerinin şehirleri yoktur. Bursa misak-ı milli hudutları dışında yer değildir. Meclis kompozisyonunu liderler belirler. İthal konusunu da kendime yakıştırmıyorum” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X