Vakalar neden artıyor? Covid-19 aşısı bulundu mu? Doç. Dr. Ağca, OLAY’da açıkladı…

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Ağca, www.olay.com.tr’nin canlı yayınında Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın konuğu oldu. Ağca, koronavirüsle ilgili merak ettiğiniz tüm sorulara konunun uzmanı olarak cevap verdi…

Vakalar neden artıyor? Covid-19 aşısı bulundu mu? Doç. Dr. Ağca, OLAY’da açıkladı…

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Ağca, www.olay.com.tr’nin canlı yayınında Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın konuğu oldu.

Ağca, koronavirüsle ilgili merak ettiğiniz tüm sorulara konunun uzmanı olarak cevap verdi…

Kış aylarının yaklaşmasıyla vaka sayılarının artış gösterdiğini belirten Doç. Dr. Harun Ağca, “Ülkemiz kuzey yarım kürede olduğu kış ayları geliyor. İnsanlar kapalı mekanlarda zaman geçiriyor ve  hastalık da artma eğilimine giriyor. Avrupa ülkelerinde 10 binden 30 bine varan günlük yeni vakalar bildiriliyor. Özellikle metropollerde daha riskli… Bursa’da da artış söz konusu. Okulların açılmasıyla öğrenci hareketliliği arttı. Maskeyi doğru kullanmak çok önemli. Resmi rakamlara bakarsak; yüzde 70’in üzerinde doluluk var hastanelerde. Bursa’daki hastaneler de buna benzer durumda” dedi.

Aşı çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Ağca, “Dünya genelinde 200’ün üzerinde deneme var. 48 tanesi insanlar üzerinde deneniyor. 11 tanesi faz 3 dediğimiz son aşamaya geldi. Bunlardan ikisi başarılı olmadı. Kaldı 9. Bu aşılardan biri ülkemizde uygulanıyor. Ankara, İzmir, kocaeli ve Bursa’da aşılamalar yapılıyor. Almanya’da görev yapan bir bilim adamımız var. Kendine ait ortaklaşa geliştirdiği bir aşı var. Denemeleri İstanbul Üniversitesi’nde başlayacak. Ben 2021’in ilk yarısında aşının bulunup, kullanıma geçeceğini düşünüyorum” diye konuştu…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X