Vali Karaloğlu: Hilalin olduğu yerde merhamet vardır

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, hilalin olduğu yerde merhamet olduğunu ve mazlumlara kucak açıldığını söyledi.

Vali Karaloğlu: Hilalin olduğu yerde merhamet vardır

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yabancıların Türkiye’ye girişleri, kalışları ve çıkışları ile Türkiye’den koruma talep eden yabancılara sağlanacak koruma amacı ile kurulan İl Göç İdaresi Müdürlüğünü ziyaret etti. 

Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu ve İl Göç İdaresi Müdür Vekili Osman Dikmen’in de hazır bulunduğu ziyarette yeni düzenlenen büroları gezerek çalışanlarla sohbet eden Karaloğlu, ” Arkadaşlarımızın gözlerinde meslek aşkı ışığını görüyorum. Bu meslek insana hizmet edilen bir meslek. İnsanın milliyeti çok önemli değil, insan olması yeterlidir. Göç idaresi her insanın yapabileceği bir iş değildir. Burası merhametli insanların çalışacağı bir yer. Merhametiniz yoksa bu işi yapamazsınız. Yurt dışından, ister kaçak yollarla, ister yasal yollardan, ister mecburiyetten gelsin nihayetinde karşımızdaki muhatabımız insandır. Suçlu olsa da insandır. Biz onlara insani yaklaşacağız suçu varsa kanunlarımız çerçevesinde ona göre muamele edeceğiz, alıkoyacağız sınır dışı edeceğiz. Ama bütün bu muamelemiz insani olacak, hareketlerimiz insani olacak. Hiç bir şekilde gayri insani davranmayacağız. Belki bu göç idaresinin kurulma ihtiyacı da buradan hasıl olmuştur” diye konuştu.

Göç meselesi insanın var olduğu tarihten beri olduğunu belirten Karaloğlu, “Anadolu bir göç kapısı. Bu göçler bazen iklim nedeniyle, bazen savaş dolayısıyla, bazen geçim dolayısıyla, bazen keyfi olur. Çok çeşitli sebepleri olabilir, ama göç hep vardı hep var olacak. Batıdan, Afrika’dan, Ortadoğu’dan, Doğudan, Uzakdoğu’dan gelenler var, niye geliyor? Türkiye’de yaşamak niyetiyle geliyor. Türkiye’nin büyümesi ve Avrupa’dan daha insani olduğumuz için durum değişti. Biz insani davranalım derken ülkemize göçü teşvik de etmememiz lazım. İnsani davranacağız ama bu davranışımız hiç bir zaman davetkar olmayacak bu ince çizgiyi çok iyi tespit edip sınırımızı buna göre belirlemeliyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X