Vali Karaloğlu Kestel’de okul temeli attı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kestel’de okul temeli attı.

Vali Karaloğlu Kestel’de okul temeli attı

Kestel’in Bursa için yeni bir cazibe merkezi olduğunu ve yapılacak yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan Vali Karaloğlu, temaslarına Kestel Belediyesi İlkokulu’nun temel atma töreni ile başladı. 

Törende konuşan Karaloğlu, “Belediyemizle bundan 3-4 ay önce bir protokol imzalamıştık. Esentepe’de bin 500 üzerine TOKİ konutları yapıldı. Şu anda okulumuzda bin 80 öğrenci mevcut. 24 derslikli okulumuzun bundan sonra gelecek öğrencileri alma kapasitesi yoktu. Bu mahallede bir okula ihtiyacımız vardı. Belediye Başkanımız Yener Bey, “Biz bu meseleyi hallederiz” dedi. 

Biz de memnun olduk ve protokolü imzaladık. 12 derslikli diye protokol imzalamıştık, ama gördük ki 2 derslik de başkanımız ilave etmiş . Şu anda 14 derslikli bir okulumuz olacak. Tamamlandığında ilk ve ortaokulumuzu yeni eğitim sistemine göre ayırma şansımız da olacak. Ben belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okulumuz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Bursa Teknik Üniversitesi’nin yeni kampusunun Kestel ilçesine yapılacağını hatırlatan Vali Karaloğlu, üniversitenin bir bölgeye gelmesinin, o bölgedeki gelişmelerin hızlanması için büyük bir şans olduğunu belirtti.

KESTEL’E BUZ PATENİ SALONU

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Kestel’de yaptırdığı ‘buz pateni salonu’ inşaatında da incelemelerde bulunan Karaloğlu, “Bursa’da ilk kez buz pateni salonu ve buz hokeyi salonu ihalesi yapıldı. Gördüğünüz gibi temel çalışmaları başladı. Biz Bursa sadece Uludağ ile değil, buzla ilgili salon sporlarının da merkezi olsun istiyoruz. Bu salon bir başlangıç olacak. Bunun devamında körling ve diğer spor branşlarının da yapılabildiği salonlar inşa etmek istiyoruz. Artık Bursa hem Uludağ ve hem de salonlarıyla kış sporlarının, uluslararası yarışmaların yapılabildiği bir merkeze dönüşsün istiyoruz. Bu salonu onun için çok önemsiyoruz. Bittiğinde şehirde hem patende, hem de buz hokeyinde yeni takımlar, yeni kulüpler oluşacak. Gençlerimize yeni bir branşta spor yapma imkanı da doğacak. Hemen yakınında TOKİ’nin yapmış olduğu toplu konutlar var. Yine yakınımızda Bursa Teknik Üniversitesi’nin yeni kampus alanı var. Onun için salonun yer seçimi de son derece isabetli olmuş. 2016 yılının Mayıs ayından sonra gençlerimiz bu salonu kullanmaya başlayacak. Bu salona Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca 13 milyon liralık bir harcama yapılacak” diye konuştu.

Açılıştan açılışa koşan Vali Karaloğlu, daha sonra ek bina inşaatında incelemelerde bulunmak üzere Kestel İmam Hatip Lisesi’ne geçti. Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Karaloğlu, “Geçen sene 24 derslikli imam Hatip Lisesi’ni açmıştık. Gördük ki şu anda bin 100 öğrencimiz var. Altı sınıfımız dışarıda başka bir okulda okuyor. Kestel İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği, ilçe halkından, iş adamlarımızdan yardım toplayarak, şu anda 24 derslikli yeni bir okul yapılıyor. İnşallah yeni eğitim öğretim yılına yetişecek. Dışarıdaki sınıflarımızı da oraya almış olacağız. Çevre düzenlemesiyle de bölgenin en güzel okulu olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X