Vali Karaloğlu: Uludağ’da tek yetkili Büyükşehir olsun

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ’ın hak ettiği değere kavuşması konusunda, yetkinin Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Karaloğlu: Uludağ’da tek yetkili Büyükşehir olsun

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte Uludağ’da Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’da ilk kez gerçekleştirilen ‘Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası’nı izledi. Uludağ konusunda Büyükşehir Belediyesi’ne tam destek verdiğini dile getiren Karaloğlu, “Bursa ile Uludağ, ayrılmaz bir bütün ve Türkiye’nin çok önemli iki değeridir. Son yıllarda altyapı yetkilerinin Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesiyle Uludağ’ın altyapı problemleri çözülüyor. Etkinlik sayısı da her geçen gün daha da artıyor. Uludağ’ın sıkıntılarının sadece Milli Parklar bilinciyle çözülemediğini biliyoruz. Bu sebeple Uludağ’ın turizm bölgesindeki tüm yetkilerin de Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesini ve Uludağ’daki tek yetkilinin Büyükşehir Belediyesi olmasını istiyoruz. Umuyoruz ki Ankara da sesimizi duyar” şeklinde konuştu.

Karaloğlu, Uludağ’ın her mevsim değerlendirilmesi gerektiğini de kaydederek, “Uludağ’a teleferikle geldik, çok konforlu, Bursa manzarası eşliğinde, doğayı seyrederek güzel bir yolculuk yaptık. Bursa’nın marka kent olması yolunda Uludağ’da daha fazla etkinlik yapılmasından yanayız” diye konuştu.

Karaloğlu, yine Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Uludağ’da 4-10 Şubat tarihleri arasında uluslararası boyutta bir snowboard şampiyonasının yapılacağını sözlerine ekleyerek, “Uludağ’ın bilinirliğinin ve tanınırlığının artmasını istiyoruz. Bu noktada Uludağ’a büyük hassasiyet gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi çalışmalarından dolayı kutluyorum” açıklamasını yaptı.

‘Uludağ’ın daha da fazla kullanılabilir olmasını sağlamayı hedefliyoruz’

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise “Bursa olarak hedefimiz, öncelikle sporun gelişmesini sağlamaktır. Uludağ’da kayak sporunun gelişmesi için de bizlere büyük görev düşüyor. Atlı kızak ve geleneksel kızak şampiyonasıyla Uludağ’da sporun gelişimine yönelik bir adım atmış bulunuyoruz. Teleferikle ulaşımın daha da pratik bir hale geldiği Uludağ’ın her mevsim kullanılması amacıyla hizmetlerimize ve faaliyetlerimize yön veriyoruz. Bu tür etkinliklerle de Uludağ’ın daha da fazla kullanılabilir olmasını sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X