Vali ve başkan çocuklarla kan kardeşi oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) i şbirliğiyle başlattığı ‘Kan kardeşim olur musun?’ kampanyasında hasta çocuklarla kan kardeşi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Münir Karaloğlu, bütün vatandaşlard

Vali ve başkan çocuklarla kan kardeşi oldu
Hayatlarını ömür boyu kan nakline bağlı olarak sürdürmek zorunda olan çocuklara yardım için kurulan Hemofili ve Talasemi Derneği’ne geçtiğimiz aylarda dernek binası kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de HETADER iş birliğiyle ‘Kan kardeşim olur musun? kampanyası başlattı. Ömür boyu kana bağımlı talasemi hastaları için yılda 50 bin litre kana ihtiyaç duyulurken, hasta çocuklarına gönüllü bağışçılar bulunması hedefiyle başlatılan kampanya Merinos Park’taki Gölkpark Sosyal Tesislerinde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı nesiller için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, Bursa Valiliği, Kızılay ve HETADER iş birliğiyle güzel bir kampanya başlattıklarının altını çizdi. Sağlıklı Kentler Birliği’nin kurucusu olan Bursa’nın toplum sağlığı projeleri ile Türkiye’ye örnek olacağını ifade eden Başkan Altepe, “Toplum sağlığı en önemli önceliğimiz. Bu doğrultuda geçtiğimiz aylarda HETADER’e dernek binası kazandırılması noktasında destek verdik. Bebeklik döneminde ortaya çıkan bu ırsi kan hastalığının gündemde tutulmasını amaçlıyoruz. Ömür boyu kan nakline ihtiyaç duyan bir çocuğuma 10 gönüllü bağışçı gerekiyor. Yılda iki kez kan verildiğinde bu çocuklarımız ömür boyu sağlıklı bir şekilde yaşayabiliyorlar. İnşallah bu kampanyamız hedefine oluşacak ve kan hastalıklarına hep birlikte ‘dur’ diyeceğiz” dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da herhangi bir hastalık için de kana ihtiyaç duyulabileceğini, ancak ömür boyu kana ihtiyaç duyan bu hastalar için başlatılan kampanyanın kan kardeşliğinden çok can kardeşliği olduğunu vurguladı. Hastalığın Türkiye’de her 100 çocuktan 4’ünde görüldüğünü kaydeden Karaloğlu, “Bu çocuklarımızın ıstırabı ancak böyle sivil toplum örgütlerinin faaliyetleri ile kamuoyuna aktarılabilir. HETADER’i çok önemsiyorum. Bu derneğimize en büyük desteği de büyükşehir veriyor. Kentleri sağlıklı kılma adına böyle bir kampanya Bursa’dan başlamalıydı. Bursa bu konuda da öncülük yapıyor. Hazırlanan kamu spotlarını Türkiye izliyor. Umarım burada yakılan meşale Türkiye’nin neresinde olursa olsun ıstırap içinde yaşayan hasta çocuklarımız için ışık olur, rahmet olur” diye konuştu.

HETADER Başkanı Elif Güler Kazancı da, “Ömür boyu kana ihtiyaç duyan hastalarımız ve aileleri adına bize destek veren bütün kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Büşra Meryem Bilginer adlı hasta ile Vali Karaloğlu da Gülnur Salim ile kan kardeşi olarak kampanyanın startını verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X