Van Gölü Aktivistlerinden “Antik Kent” Çıkışı

Van Gölü Aktivistleri tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesindeki 5 bin yıllık antik kentin korunması ve turizme kazandırılması amacıyla çağrı yapıldı.

Van Gölü Aktivistlerinden “Antik Kent” Çıkışı

Van Gölü Aktivistleri tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesindeki 5 bin yıllık antik kentin korunması ve turizme kazandırılması amacıyla çağrı yapıldı. Van Gölü’nün Tatvan sahilinde bulunan Tatvan Halk Plajı mevkiindeki “Tatvan Antik Kent” bölgesinde basın açıklaması düzenleyen aktivistler, bölgede yapılan kaçak kazılara tepki gösterip gerekli önlemlerin alınması gerektiğini kaydettiler. Van Gölü havzasının tarihi yapıtlarla ülkemizde önemli yer aldığını belirten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erdoğan Özel, Van Gölü havzasında bulunan tarihi kalıntıların bir kısmı olan Ahlat Selçuklu Mezarlığı ve kümbetlerinin dünyanın en büyük İslam mezarlığı olduğunu söyledi. Van Gölü’nün Tatvan sahilinde 5 bin yıllık tarihi mirasın yer aldığını kaydeden Özel, bölgede yapılan kaçak kazılara tepki gösterip gerekli önlemlerin alınması gerektiğini dile getirerek, “Tatvan ilçemizde şu anda bulunduğumuz yer Urartu’lara ait 5 bin yıllık tarihi bir mirastır. Buranın ismi de Tatvan Antik Kent’tir. 1986 yılında antik kent olarak tescil edilmiş olan bu alanda görkemli bir şehir bulunmaktadır. Bu şehrin ortaya çıkarılması için bilimsel kazıların yapılması şarttır. Bu alanda toprak altında tarihimiz yatıyor. Tarihi korumak, insanı korumak anlayışıyla hareket ederek tarihi alanları korumak zorundayız. Böylece tarihi miraslarımızı gelecek nesillere aktarmış olacağız. Biz Van Gölü Aktivistleri olarak bu eşsiz güzelliği sahiplenerek yeteri kadar tanıtımın yapılması için çeşitli kampanyalar yürütmeye devam edeceğiz. Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları tarafından da gerekli çalışmaların yapılması halinde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerek, bölgemize ve ülkemize önemli bir ekonomik katkı kazandıracağına inanıyoruz” dedi. Van Gölü Aktivistleri üyelerinden Abdulrezzak Ece de, Van Gölü Aktivistleri olarak Van Gölü ve çevresindeki eşsiz güzellikleri sahiplenerek, yeterince tanıtım yapılması için çeşitli kampanyalar yürüteceklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X