Vatandaş isyan etmişti! Yeni gelişme

Gürsu’daki boya fabrikalarının zehirlediği Cenüp Deresi’nde balık ölümlerine neden olan sudan numune alan yetkililer, kirletici maddeyi ve zehir saçan fabrikayı belirleyecek.

Vatandaş isyan etmişti! Yeni gelişme

Armut ve şeftali cenneti olan Gürsu ovasında Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle son bir yıldır temiz akan Cenüp Deresi, geçtiğimiz hafta boya fabrikalarının yeniden kimyasal atıklarına maruz kalınca balık mezarlığına dönüştü. Binlerce ölü balığın yüzeye vurması ve kimyasal atıkların dere kenarlarında birikmesi sonucu çevreye kötü kokular yayıldı. Tarım bölgesinde faaliyet gösteren boya fabrikalarının 20 yıldır kirlettiği ancak son bir yılda atılan adımlar sayesinde (arıtma tesisleri) balıkların tekrar yaşamaya başladığı Cenüp deresini yine zehir akarken gören vatandaşlar, devlet kurumlarından ‘denetim’ ve ‘ceza’ uygulanmasını istedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEVREDE…

Edinilen bilgiye göre, Cenüp Deresi’nde meydana gelen balık ölümlerinin sebebinin bulunması için önceki gün dere suyundan numune alındı. Hasanköy ve Ağaköy mahallelerinden geçen deredeki durumu ihbar eden mahalle sakinleri; Gürsü İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne ve BUSKİ ekiplerine şikayette bulundu. Bölgeye giden ekipler, balıkların ölüm nedeninin belirlenmesi ve fabrikanın tespit edilmesi amacıyla dere suyundan numune aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X